Antena Meniu Search
x

IARNĂ în aproape toată ţara! Drumuri blocate, oameni rămaşi ÎNZĂPEZIŢI, localităţi fără curent electric

Mai multe drumuri din ţară sunt închise, numeroase localităţi au rămas fără curent electric şi zeci de oameni au rămas înzăpeziţi, în urma căderilor de zăpadă şi a vântului puternic care afectează numeroase zone din ţară.

Autovehiculele rămase înzăpezite în judeţul Vrancea

Numeroase autovehiculele au rămas înzăpezite în cursul zilei în judeţul Vrancea, între care şi o ambulanţă în care se aflau cinci pacienţi care aveau nevoie de dializă.

O ambulanţă BGS în care se aflau cinci persoane dependente de dializă a rămas blocată în zăpadă pe DJ 204P, la 3,5 kilometri de centrul comunei Dumitreşti. În zonă au fost mobilizaţi voluntari de la Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă Dumitreşti, dar şi drumari.

De asemenea, 20 de autoturisme au rămas înzăpezite pe DJ 204D între Focşani şi Suraia (Podul Zamfirei)

Tot joi seară, în satul Gomoieşti, comuna Dumitreşti, au rămas blocate trei maşini în care erau şapte persoane, iar un autoturism în care se află o persoană a fost înzăpezit pe DJ 204E între Panciu şi Haret. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru, a anunţat, joi noapte, că niciun autovehicul nu mai este blocat.

Traficul pe DN 24A şi DN 26 a fost închis

Traficul pe DN 24A şi DN 26 a fost închis, joi seară, din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe şosea, intervenindu-se cu utilaje de deszăpezire.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 21.00, în judeţul Vaslui, au fost închise DN 24A Murgeni-Fălciu (km 30-50) şi DN 26 Murgeni-Blăgeşti (km 81-92), din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă.

În zonă se acţionează cu utilaje de deszăpezire.

Aproape 5.000 de gospodării din judeţul Brăila nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 5.000 de gospodării din judeţul Brăila nu sunt alimentate cu energie electrică, joi seară, din cauza avariilor apărute la reţetele de distribuţie ca urmare a viscolului.

Conform unui bilanţ al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, la ora 21.00, 15 sate nu erau alimentate cu energie electrică, fiind vorba despre Oprişăneşti, Plopu, Pietrosu, Baldovineşti, Siliştea, Târlele, Filiu, Traian, Căldăruşa, Batogu, Ioneşti, Tudor Vladimirescu, Romanu, Scorţaru Vechi şi Comăneasca.

Zece echipaje ale Electrica se află în teren şi lucrează pentru remedierea situaţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian, în municipiul reşedinţă de judeţ şapte copaci s-au prăbuşit, în trei dintre cazuri fiind provocate pagube materiale.

Trei echipaje de la ISU Brăila lucrează pentru îndepărtarea arborilor de pe maşinile avariate.

Vaslui: 12 persoane, între care doi copii, majoritatea pasageri într-un microbuz blocat pe un drum înzăpezit, cazate într-o unitatea militară

Douăsprezece persoane, între care şi doi copii, majoritatea pasageri într-un microbuz blocat pe un drum înzăpezit din judeţul Vaslui, vor fi cazate, joi noapte, în unitatea militară din municipiul Huşi. Autorităţile au luat această decizie în condiţiile în care drumul judeţean Huşi – Avereşti nu poate fi deszăpezit, stratul de zăpadă depăşind chiar şi trei metri pe anumite tronsoane.

Microbuzul şi alte cinci maşini au fost întoarse din drum din apropiere de localitatea Bobeşti, de pe DJ 244D Huşi-Avereşti, unde au rămas blocate din cauza viscolului, care a format suluri de zăpadă pe şosea.

”Noi am adus în condiţii de siguranţă aceste persoane la unitatea militară din Huşi. De aici, dacă vor să plece şi refuză cazarea, o fac pe răspunderea lor. Faţă de internatul liceului, unde nu există căldură pe motiv că elevii se află în vacanţă în această perioadă sau sala de şedinţe a Primăriei Huşi, condiţiile de cazare de la unitatea Ministerului Apărării Naţionale sunt optime”, a declarat, joi, pentru News.ro prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

DJ 244 D Huşi-Avereşti rămâne închis circulaţiei cel puţin până vineri dimineaţă, în condiţiile în care utilajele de deszăpezire nu pot interveni din cauza viscolului. Pe anumite sectoare de şosea, stratul de zăpadă depăşeşte şi trei metri. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » IARNĂ în aproape toată ţara! Drumuri blocate, oameni rămaşi ÎNZĂPEZIŢI, localităţi fără curent electric