Antena Meniu Search
x

Iarna în România! Gropi pe stradă, patinoar pe trotuare

Aşa arată cele mai multe oraşe din România după câteva zile de ninsoare şi ger. Numai în Bucureşti, la camerele de gardă, au ajuns zeci de oameni cu mâinile sau picioarele rupte

Vezi și

Gropi pe stradă, patinoar pe trotuare. Aşa arată cele mai multe oraşe din România după câteva zile de ninsoare şi ger. Numai în Bucureşti, la camerele de gardă, au ajuns zeci de oameni cu mâinile sau picioarele rupte

Iar la service-uri încep să se aşeze la coadă cei care n-au văzut capcanele de pe şosele. E, practic, o poveste cu repetiţie în fiecare an. Şi nu peste tot autorităţile se grăbesc să treacă la reparaţii.

Din ce în ce mai mulţi şoferi sunt ghinionişti. Cei mai mulţi nici măcar nu mai înjură după ce dau cu roţile-n gropi. Nu de alta, dar de ani de zile trăiesc după acelaşi scenariu.

În ultimii 4 ani, Primăria Capitalei a plătit pentru reparaţia marilor artere peste 138 de milioane de euro. 40 dintre ele numai anul trecut. În 2015, suma ar putea fi similară.

În Ploieşti şofatul e sport extrem. Acolo unde nu sunt gropi, se lucrează. Se refac liniile de tramvai. Şoferii luptă cu gropile, pietonii cu gheaţa de pe trotuar.

Legea spune că toate asociaţiile de proprietari şi locatari trebuie să dea zăpada şi gheaţa din faţa blocurilor sau a proprietăţilor private. Altfel, riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Până acum, numai în capitală, autorităţile au dat 300 de sancţiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Iarna în România! Gropi pe stradă, patinoar pe trotuare