Antena Meniu Search
x

Video Iarna pune stăpânire pe jumătate de ţară, din această noapte, conform specialiştilor

Nu vă lăsaţi păcăliţi de vremea de afară, iarna se întoarce chiar din noaptea aceasta în jumătate de ţară. Meteorologii au anunţat cod galben de ninsori şi de vânt puternic până mâine la ora 18 şi nu vine primăvara mai devreme de finalul săptămânii. În nordul judeţului Gorj, însă, aproape de Rânca, iarna şi primăvara îşi împart pădurea în bună pace. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 06.04.2021, 20:25

Vezi și
  • Specialiştii anunţă că pentru România urmează câteva zile cu ninsoare şi frig.

La câteva sute de metri distanţă de Transalpina şi nici un kilometru de staţiunea Rânca, vestitorii primăverii au ieşit la iveală de sub stratul de nea. Pădurea cu ghiocei nu este cunoscută turiştilor, doar oamenii locului ştiu să ajungă la ea. 

Mărioara Babu, localnică: Aici e primăvară şi iarnă în acelaşi timp. Astăzi am fost curioasă să vin să văd dacă a nins şi cum se prezintă ghioceii şi văd că sunt la fel de frumoşi şi la fel de viguroşi şi sub zăpadă.

Mărioara Babu se poartă cu grijă cu delicatele flori. Ghioceii sălbatici sunt o specie pe cale de dispariţie din cauza comerţului abuziv. De aceea, sunt protejaţi de lege, iar cei care îi rup sau îi smulg cu tot cu bulb riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. 

Copiii se bucură din plin de iarna din vacanţa de primăvară

Pe acelaşi subiect

La cota 1500, primăvara pare să învingă iarna. Dovadă stau ghioceii care au început să înflorească şi să coloreze pădurea. Ceva mai sus, peisajul este de iarnă veritabilă. Aici, stratul de zăpadă măsoară un metru şi jumătate, dar ajunge şi la trei metri în unele zone. 

A nins puternic în ultimele zile, iar la Rânca copiii se bucură de iarna din vacanţa de primăvară.

Vremea va ţine în continuare cu iubitorii sporturilor de iarnă. De astăzi, de la ora 23, şi până mâine, la ora 18, sunt aşteptate ninsori în sudul Banatului, sudul şi estul Transilvaniei, precum şi la munte. Iarna îşi va face apariţia în 20 de judeţe, cu vânt puternic şi viscol pe creste. La peste 1500 de metri altitudine, ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea redusă sub 100 de metri. Rânca va fi şi ea sub codul galben emis de meteorologi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Iarna pune stăpânire pe jumătate de ţară, din această noapte, conform specialiştilor