Antena Meniu Search
x

Iarna a lovit România, dar vortexul polar va fi înlocuit de un val de aer tropical

În ultima zi din octombrie a venit iarna. Vântul puternic a închis porturi la mare şi trasee turistice la munte. În multe staţiuni a nins, iar utilajele de deszăpezire au lucrat zi şi noapte. Spre finalul săptămânii, vremea ne mai face o supriză.

de Redactia Observator

la 31.10.2019, 19:48

Vezi și

În ultima zi din octombrie a venit iarna. Vântul puternic a închis porturi la mare şi trasee turistice la munte. În multe staţiuni a nins, iar utilajele de deszăpezire au lucrat zi şi noapte. Spre finalul săptămânii, vremea ne mai face o supriză. După vortexul polar, vine un val de aer tropical cu temperaturi ce ajung la 25 de grade.

În cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 53 de ani, iarna a lovit în forţă. Chiar în ultima zi. În toată ţara, rafalele de vânt au accentuat senzaţia de frig. La mare, au provocat şi prima furtună în larg din acest an 

Din cauza vântului puternic, care bate şi cu 60 de kilometri la oră, toate manevrele în porturile de la Marea Neagră sunt suspendate.

La Rânca, în doar câteva ore, s-a depus un strat consistent de zăpadă. Drumarii au scos zeci de utilaje pe drumurile montane din toată ţara.  

Pentru curăţarea drumurilor şi evitarea depunerii poleiului, s-au împrăştiat pe şosele sute de tone de sare. 

Noaptea trecută a fost viscol ca în plină iarnă în Pasul Tihuţa şi la Cheile Bicazului.

A nins necontenit ore în şir şi la Arieşeni.

Dimineaţă, turiştii şi localnicii din zonele de munte din Bihor, Buzău şi Dâmboviţa s-au trezit într-un peisaj de iarnă.

Şi în Argeş, oamenii au trecut, în doar câteva ore, prin două anotimpuri. 

Din cauza zăpezii si a ceţii, traseele montane din Bucegi se vor închide de mâine. Este vorba despre Jepii Mici, Jepii Mari, Valea Cerbului şi Creasta Bucşoiu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ninsoarea puternică a venit şi cu îngheţ, noaptea trecută, în Harghita.

Un localnic spune că "de aseară a început să ningă. Deja avem zece centimetri de zăpadă. Uşor, uşor ne pregătim de iarnă cu focul şi îmbrăcămintea după cum se vede".

În Predeal, de aseară, drumarii au intervenit cu trei utilaje pe şosele. 

Iarna i-a luat prin suprindere pe şoferii care s-au aşezat din zorii zilei la coadă la vulcanizare. Schimbarea anvelopelor costă în jur de 120 de lei. Cei care ignoră legea, riscă amenzi de aproape 3.000 de lei.

Zăpada a adus nu doar probleme, ci şi multă bucurie. Mai ales că cei mici sunt în vacanţă. 

Oscilaţiile foarte mari de temperatură slăbesc sistemul imunitar. Mii de oameni au ajuns în ultimele zile la medic cu viroze respiratorii şi pneumonii.

Peste câteva ore, vremea se schimbă din nou radical. 

Vortexul polar care s-a întins peste România în ultimele trei zile este înlocuit de un val de aer tropical. Vremea se încălzeşte uşor de mâine. Duminică însă vor fi cu 15 de grade mai mult decât astăzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Iarna a lovit România, dar vortexul polar va fi înlocuit de un val de aer tropical