Semne de iarnă grea. Aerul polar a adus viscol puternic la munte şi îngheţ în aproape toată România
În staţiunile montane, vântul a bătut în rafale de peste 100 de kilometri pe oră şi a redus vizibilitatea la zero.
În staţiunile montane, vântul a bătut în rafale de peste 100 de kilometri pe oră şi a redus vizibilitatea la zero. Mii de turişti au simţit temperaturi chiar şi de minus 20 de grade Celsius. Şi în oraşe au fost ninsori şi cod galben de vânt. Meteorologii anunţă că e posibila aparitia fenomenului de "ploaie îngheţată".
A treia zi calendaristică de iarnă a adus viscol şi furtuni de zăpadă pe crestele montane. În Munţii Bucegi, abia se putea respira. Imaginile susprinse de salvamontişti arată forţa incredibilă a vântului. Loveşte la o sută de kilometri pe oră.
Într-o jumătate de oră, a nins cât într-o zi întreagă. Stratul de zăpadă trece, pe alocuri, de genunchi.
Fenomenele violente au coborât mercurul în termometre chiar şi cu 10 grade Celsius. În staţiunile montane, unde mii de turişti îşi petrec minivacanţa, s-au resimţit între minus 10 şi minus 19 grade Celsius.
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 5 aprilie, Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 5 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
Alina Şerban, meteorolog: "Deja un front atmosferic rece a abordat teritoriul ţării noastre. Dacă viteza vântului depăşeşte 40, 50, 60 de kilometri pe oră, atunci temperatura resimţită poate să fie mai scăzută cu 5, 7, 8 grade celsius.
Şi bucureştenii au tremurat la minus 5 grade Celsius. A fost temperatura resimţită, din cauza vântului care a lovit cu peste 60 de kiloemtri pe oră. Iar vremea continuă să se înrăutăţească zilele următoare.
Pe timp de noapte, temperatura maximă va fi de minus 4 grade Celsius. Fenomenul de "ploaie îngheţată" va marca săptămâna viitoare.
În Maramureş, traficul a devenit deja un coşmar.
Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe traseele montane. E risc de avalanşă în Munţii Făgăraş şi Bucegi. Azi noapte, la Azuga, trei bucureşteni au fost salvaţi din maşina împotmolită chiar pe marginea unei prăpastii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰