Antena Meniu Search
x

Imagini de poveste din România, cunoscute în toată lumea datorită unui fotograf din Oradea

Imagini de poveste din ţara noastră au ajuns cunoscute în toată lumea şi datorită unui fotograf din Oradea. După ce s-a clasat pe locul 9 în lume, în topul artiştilor fotografi, orădeanul a reuşit să fie şi în topul Drone Awards 2020 cu o fotografie a unui drum de munte.

de Georgiana Botez

la 06.10.2020, 20:29

Vezi și
  • Orădeanul Ovi D. Pop a câştigat doar în acest an 71 de medalii din aur.
  • Deţine peste 1.300 de premii internaționale.

Un drum de munte în culori vii, redat în toate cele patru anotimpuri care te transpune într-o lume de basm. Este imaginea câştigătoare la Siena, Italia din cadrul premiilor "Drone Awards 2020".  Câştigător este nimeni altul decât Ovi Pop, deja cunoscutul fotograf orădean.

Ovi D. Pop- fotograf: Este foarte greu să scoţi ceva nou în artă şi foarte mult m-am inspirat din pictură şi am zis să mă joc cu anotimpurile. 

Fotografia realizată în localitatea Derna din judeţul Bihor este şi acum -la doi ani de la instantaneu- prezentată în diverse reviste şi expoziţii. 

La cei 47 de ani ai săi Ovi Pop are în palmares nu mai puţin de 1.300 de medalii, peste 330 din aur. 

Societatea Americană de Fotografie l-a aşezat pe Ovi pe locul nouă din clasamentul fotografilor. Pentru  a junge la o astfel de performanţă este nevoie de multă muncă dar mai ales pasiune. 

Reporter: Stă mult timp în faţa calculatorului să facă pozele?

Patrick Pop, fiul lui: Da, cerd că asta face toată ziua. Când are timp liber, stă şi le gândeşte şi apoi le face pe calculator. 

Adela Rusu, fotograf: Deja de şapte ani îl cunosc. La inceput nu era atât de amator de fotografia de artă, dar înscriindu-se în fotoclubul care exista pe vermea respectivă a început să prindă gust pentru fotografia de artă. Şi cum este un om foarte consecvent şi conştiincios şi hotărât a reuşit să ajungă în anul acest în 2020 printre primii fotografi din lume. 

Oardeanul a câtigat premii importante şi cu imaginile luate cu drona în seara de 25 august 2018, când palatul episcopal Greco Catolic din Oradea a fost cuprins de flacări. Imaginile din acea noapte au fost premiate inclusiv în China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Imagini de poveste din România, cunoscute în toată lumea datorită unui fotograf din Oradea