Antena Meniu Search
x

Cum a descurs operaţiunea de salvare a micuţului care a stat aproape 11 ORE ÎN FÂNTÂNA din curtea casei. Detalii IMPRESIONANTE

Sunt lacrimi de bucurie în ochii salvatorilor. "Au intervenit cu sufletul, în echipă" şi cu gândul la copiii lor - asta le-au spus reporterilor Observator. Într-o operaţiune extrem de sensibilă, au testat variantă după variantă, până când tot o improvizaţie i-a salvat.

Vezi și

Sunt lacrimi de bucurie în ochii salvatorilor. "Au intervenit cu sufletul, în echipă" şi cu gândul la copiii lor. Într-o operaţiune extrem de sensibilă, au testat variantă după variantă, până când tot o improvizaţie i-a salvat.

Cât efort şi prin ce stări au trecut salvatorii doar ei pot şti. Însă noi am putea înţelege dificultatea operaţiunii lor, dacă încercăm să vizualizăm ce s-a întâmplat sub pământ.

Diametrul puţului în care a căzut Dănuţ are 33 de cm. Cam cât lungimea unei franzele. Adâncimea acestui tub este de 20 de metri, copilul rămânând blocat undeva la 15-16 metri adâncime, pe jumătate în apă.

Ca să-l ţină în viaţă într-un asemenea mediu, salvatorii i-au pompat oxigen ca să poată respira într-un spaţiu atât de strâmt, la o asemenea adâncime. Dar şi aer cald ca să nu intre în hipotermie din cauza apei extrem de rece. 

Timp de aproape 11 ore, foamea, setea sau frica nu au existat în mintea celor 40 de salvatori. 

Plutonierul adjunct Ionel Răducu încă mai găseşte puterea să zâmbească. Este obişnuit cu situaţiile limită. Acum 10 ani a participat la o misiune identică, în Sinteşti. 

Nu a fost o operaţiune simplă nici pentru salvatorii cu experienţă. 

Cel mai tare a resimţit presiunea locotenentul Vasile Gaiţă. Echipajul pe care-l conduce a fost primul care a ajuns la Balta Sărată, puţin după ora 10.00 dimineaţa. 

Spune că a fost cea mai grea intervenţie la care a luat parte. O operaţiune care a testat limitele tuturor salvatorilor. 

Timp de aproape 11 ore, maiorul Florin Pungă nu s-a dezlipit de puţul în care Dănuţ era blocat.  În timp ce el îl supraveghea, pompieri veniţi patru judeţe lucrau la trei planuri diferite.

În tot acest timp, doi colegi de la Detaşamentul Special de Salvatori încercau să introducă un dispozitiv în puţul în care Dănuţ era captiv.

Iar optimismul şi eforturile supraomeneşti ale salvatorilor au dat roade în al 11-lea ceas. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum a descurs operaţiunea de salvare a micuţului care a stat aproape 11 ORE ÎN FÂNTÂNA din curtea casei. Detalii IMPRESIONANTE