Antena Meniu Search
x

Imaginile şpăgii au fost înregistrate la Casa de Pensii din Bihor

Medicii de acolo au fost filmaţi în timp ce primeau banii ca s aprobe dosarele de pensionare. De obicei, banii erau dosiţi printre acte, dosare sau chiar direct în buzunar

Vezi și

Medicii de acolo au fost filmaţi în timp ce primeau banii ca s aprobe dosarele de pensionare. De obicei, banii erau dosiţi printre acte, dosare sau chiar direct în buzunar

În timpul percheziţiilor, poliţiştii bihoreni au găsit sute de mii de lei, şi sute de mii de euro şi dolari. Toţi banii ar fi provenit din mită. La o singură adresă, la mama unui medic care făcea parte din comisie, anchetatorii ar fi găsit 300.000 de lei şi 120.000 de dolari. O altă membră a Comisiei avea nu mai puţin de 15 case. Averile ar fi fost dobândite în urma şpăgilor primite de la cei care aveau nevoie de o revizuire a dosarului de pensionare pe caz de boală sau a pensionării în sine. Şi asta indiferent dacă îndeplineau condiţiile sau nu.

În total au fost făcute aproape 40 de percheziţii la sedii de instituţii publice, societăţi comerciale, dar şi la locuinţele celor 16 suspecţi în acest dosar. Nu doar medicii erau recompensaţi pentru facilitarea pensionărilor, ci şi mai multe asistente. Mai exact, acestea beneficiau de un comision de 20%. Cei care apelau la servicile casei de pensii ştiau că şpaga este o obligaţie.

Chiar şi oameni care îndeplineau toate condiţiile pentru solicitarea pensiilor ajungeau să dea aproape 600 de lei, pensia pe o lună, pentru ca dosarul să nu le fie respins. Astfel, suma minimă încasată din mită ar fi ajuns şi la 300.000 de euro pe an. Şpaga era de obicei strecurată direct în buzunarul medicului sau dosită printre acte.

Totul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere ale casei de Pensii din Bihor. Geanina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Imaginile şpăgii au fost înregistrate la Casa de Pensii din Bihor