Antena Meniu Search
x

Noi imagini din "blocul groazei" din București! Locuințele a zeci de familii s-au făcut scrum

Incendiul din Bucureşti care a lăsat pe drumuri zeci de familii scoate la iveală un adevăr pe care autorităţile au încercat să-l ţină ascuns ani intregi. Nimeni nu ştie exact câte imobile sunt ridicate fără autorizaţie de construcţie.

Vezi și

Incendiul din Bucureşti care a lăsat pe drumuri zeci de familii scoate la iveală un adevăr pe care autorităţile au încercat să-l ţină ascuns ani intregi. Nimeni nu ştie exact câte imobile sunt ridicate fără autorizaţie de construcţie. Au spus-o chiar şefi din Inspectaratul de Stat în Construcţii, deranjaţi de întrebările reporterilor Observator. În blocul ars, locatarii s-au întors să mai recupereze câte ceva din bunurile lor.

Casele a zeci de familii s-au făcut scrum. Totul este distrus în jur. Ferestrele nu mai există. Nici vorbă ca unii proprietari să mai poată recupera ceva.

Imaginile filmate în blocul ridicat fără autorizaţie de construcţie nu spun mare lucru însă autorităţilor.

Nimeni nu știe câte astfel de blocuri sunt în București

Pe acelaşi subiect

Nici astăzi şefii inspectorilor de la disciplina în construcţii nu ştiu să spuna câte astfel de blocuri s-au ridicat în Capitală. Solicitările noastre au rămas fără răspuns, în timp ce, de la birou, ni se răspunde sec. Inspectorii ar trebui să ştie cum se ridică fiecare bloc, însă, după un dezastru, oficialii îşi pasează responsabilitatea.

Despre Ilie Ioniţă, cel despre care se spune că ar fi ridicat peste 20 de clădiri doar în Bucureşti, locatarii discută cu teamă. Chiar și cei care au toate actele în regulă dar locuiesc în imobile la care, în cazul unui incendiu, pompierii abia ar putea interveni.

Abia dacă este un metru între blocul ridicat de Ioniţă Ilie şi casa de alături. Mare diferenţă între situaţia de aici şi cea de pe strada Iordache Năstase nu este iar, în caz de incendiu, accesul pentru maşina de pompieri ar fi imposibil.

Inspectorii dau din umeri

În vreme ce inspectorii ridică din umeri şi dau vina pe lipsa de personal când vine vorba de verificarea lucrărilor imobiliare, arhitecţii spun că şi în lege sunt probleme.

Iar victimele sunt de cele mai multe ori cumpărători de bună-credinţă, neinformaţi şi care se bucură de preţul mic aruncat ca o momeală.

Singurele statistici care arată neregulile imobiliare descoperite de Inspectoratul de Stat in Constructii sunt de anul trecut.

În toată ţara au fost date aproape 1800 de amenzi şi 128 de autorizaţii de demolare a construcţiilor ridicate ilegal. Nimeni nu spune însă câte dintre aceste imobile au fost şi puse la pământ în urma neregulilor depistate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Noi imagini din "blocul groazei" din București! Locuințele a zeci de familii s-au făcut scrum