Antena Meniu Search
x

Românii îşi fac implanturi dentare cu bani împrumutaţi din bancă

Fuga de stomatolog este scumpă. Cei care amână tratamentul pentru o carie ajung să plătescă pentru un implant, sute de euro.

Vezi și

Fuga de stomatolog este scumpă. Cei care amână tratamentul pentru o carie ajung să plătescă pentru un implant, sute de euro. Dintele nu mai poate fi salvat şi este nevoie de servicii costisitoate. Unul din şase români a făcut cel puţin un implant anul trecut. Şi nu puţini sunt clienţii care şi-au refăcut dantura pe datorie sau cu un nou credit de la bancă. 

Aproape 12.000 de euro. Atât a plătit acest pacient pentru patru intervenţii chirurgicale şi lucrări pentru fiecare dinte în parte. 

Prevenţia este mult mai ieftină. Însă, puţini români se întâlnesc măcar o dată pe an cu stomatologul. Medicii le recomandă pacienţilor să vină la cabinet când văd o schimbare de culoare sau o pată pe dinte. 

Iar serviciile stomatologice sunt scumpe pentru veniturile românilor. Salariul mediu, de 2500 de lei, nu ajunge nici pentru un implant. O carie depistată la timp ar însemna economii substanţiale. 

Pentru că fondurile Caselor de Asigurări sunt infime pentru tratamente dentare, cei mai mulţi dintre medici nu mai încheie astfel de contracte. 

Specialiştii au mai remarcat o problemă. Sunt români care folosesc aceeaşi periuţă de dinţi 18 luni la rând şi se spală pe dinţi, în medie, o dată la trei zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Românii îşi fac implanturi dentare cu bani împrumutaţi din bancă