Antena Meniu Search
x

Ce pasaje se vor construi în 2014 în Bucureşti

Capitala se pregăteşte pentru anul pasajelor. Nu mai puţin de trei lucrări sunt gata să înceapă imediat ce vremea o va permite, iar alte câteva ar trebui încheiate până la sfârşitul anului

Vezi și

În total peste 2.000 de metri de stradă subterană în puncte cheie ale Bucureştiului. În plus, tot în zonele aglomerate de la intrarea în oraş vor răsări câteva sute de locuri de parcare pentru navetişti. 

Un nou pasaj suprateran, o parcare pentru navetişti lângă aeroportul Băneasa şi câteva bulevarde. Toate ar trebui să fie gata în acest an după ce, în 2013, panglicile s-au lăsat aşteptate.

O lucrare de amploare ce ar trebui finalizată în 2014 este pasajul Mihai Bravu - Splai Unirii. Lucrarea va consta de fapt din două pasaje supraterane paralele de 700 de metri, câte unul pentru fiecare sens de circulaţie.

Maşinile vor putea circula pe primul pod al Pasajului de la sfârşitul lunii martie 2014, urmănd ca al doilea pod să fie finalizat până la sfârşitul anului următor.

Se închid unele şantiere, dar se deschid alte noi. Trei pasaje subterane vor fi începute anul viitor, în trei zone cruciale din nordul, centrul şi sudul Capitalei.

Încep altre trei mari lucrări la pasajul Bravu, pasajele Sudului şi Piaţa Presei.

Toate şantierele au bugete repartizate, deci n-ar trebui să fie probleme. Tot din 2014, municipalitatea se gândeşte să înceapă lucrările şi la Pasajul din Piaţa Presei.

Şoferii care vin dinspre DN1 vor intra în pasaj pe la fântâna Mioriţa si vor ieşi pe soseaua Kiseleff, în dreptul strandului Tineretului.

Cele două sensuri de mers ale pasajului vor fi completate în zona Pieţei Romane de un alt pasaj, pe lângă utilitatea de trafic, acesta este prevăzut la suprafaţă cu o suprafaţă verde de 500 de metri pătraţi.

De această dată este vorba despre un pasaj pietonal care permite maşinilor să treacă prin zonă fără să mai stea la semafor timp îndelungat. Costurile celor trei pasaje depăşesc 50 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ce pasaje se vor construi în 2014 în Bucureşti