Un nou caz de Balenă Albastră provoacă rumoare în Braşov. O adolescentă a recunoscut că a intrat în jocul macabru

Publicat: 23.03.2017, 19:35.
Actualizat: 23.03.2017, 20:22

Încă un adolescent român pare să fi căzut în plasa jocurilor sinucigaşe de pe internet. O elevă de 15 ani a unui liceu din Râşnov a intrat în jocul prin care se trimit porunci macabre. Chiar directorul şcolii în care învaţă fata a descoperit situaţia, dar spune că eleva s-a retras, de teamă.

Încă un adolescent român pare să fi căzut în plasa jocurilor sinucigaşe de pe internet. O elevă de 15 ani a unui liceu din Râşnov a intrat în jocul prin care se trimit porunci macabre. Chiar directorul şcolii în care învaţă fata a descoperit situaţia, dar spune că eleva s-a retras, de teamă.

La nici o oră după ce a intrat în joc, Cătălina a şi primit o listă de porunci macabre.

Fata de numai 15 ani a fost şocată de cerinţele venite de la aşa-zisul mentor virtual şi a şters pe loc jocul. Nu înainte de a-l anunţa pe directorul şcolii în care învaţă.

Colegii adolescentei vorbesc pe la colţuri că fata ar fi început să primească şi o serie de telefoane de la necunoscuţi care o amenţinţă atât pe ea cât şi pe familia ei.

La liceul din Râşnov elevii şi profesorii sunt speriaţi deopotrivă, iar autorităţile de la noi deja au început să ia o serie de măsuri menite să-i protejeze în special pe tineri de moartea ce-ar putea să vină din online. Oficialii din Ministerul Educaţiei au trimis deja o notă inspectoratelor din ţară prin care le-au trasat nişte direcţii.

Profesorii au de asemenea sarcina de a înştiinţa de urgenţă părinţii şi psihologii din şcoli în legătură cu orice schimbări de comportament ale elevilor, mai ales că trăim vremuri în care adolescenţii preferă să-şi pună viaţa pe internet.

Specialiştii recomandă, în special părinţilor să fie mult mai atenţi la ce fac pruncii lor, pe internet.

Problema jocurilor sinucigaşe de pe internet a fost discutată inclusiv la şedinşa comună dintre guvernele României şi Republicii Moldova, organizată la Piatra Neamţ. Oficialii sunt de părere că informarea corectă a cetăţenilor poate prevenii tragedii.

Premierul Republicii Moldova, ţara în care o serie de jocuri online au făcut victime a declarat că şi la vecinii noştri s-au luat deja măsuri.

În Republica Moldova autorităţile ar fi descoperit aproape 300 de copii implicaţi în jocul mortal.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Cu cine s-a afișat Monica Gabor după despărțirea de Mr. Pink. Locul neașteptat în care a fost pozată
libertatea.ro
Cum l-au "pedepsit" grecii pe un român care a parcat direct pe plajă VIDEO
Ziare.com
Horoscopul zilei de 1 august 2021. Berbecii sunt indeciși cu privire planurile de viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Detalii cutremurătoare în cazul preotului și soției care au murit în casa din București lovită de fulger
gandul.ro
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei: `Și eu am trecut prin multe stări emoţionale negative`
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Cristina Ciobănașu, despre momentul care i-a schimbat traiectoria vieții la 11 ani. Clipa în care Criss era chemată să devină o vedetă
tvhappy.ro
Țiriac și-a dat demisia, apoi a urmat SCANDALUL » Îmbrânceli la Adunarea Generală a FRT: „Dați-l afară!”
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro