Antena Meniu Search
x

În era tehnologiei, pregătirea mesei nu mai pare o problemă

Zilele petrecute acasă în pandemie nu ne-au transformat peste noapte în bucătari, așa că tot mai mulți români aleg varianta de a comanda online ca să scape de problema gătitului. În ciuda tuturor avantajelor pe care le-am putea găsi la mâncarea gătită acasă, câteodată chiar ai nevoie să primești totul de-a gata, livrat direct la ușă în cel mai scurt timp posibil.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 11:46

În era tehnologiei, pregătirea mesei nu mai pare o problemă
În era tehnologiei, pregătirea mesei nu mai pare o problemă - Shutterstock

În era tehnologiei și cu o mulțime de gadgeturi și platforme la îndemână pentru a comanda mâncare online, pregătirea mesei nu mai e de multă vreme o problemă. Mai ales acum, ca să fie siguri că nu dau greș cu masa de sărbători, restaurantele și firmele de catering și-au întâmpinat clienții cu un meniu divers de Crăciun: de la piftie şi cârnați, la sarmale, fripturi și cozonaci. De toate pentru toate gusturile și cu un minim de efort.

Dar oferta variată de preparate nu este singura care contează. Prezența în online este esențială pentru a supraviețui în era tehnologiei, prin urmare numeroase lanțuri de restaurante au investit în propriile aplicații de mobil și s-au listat pe platforme de comenzi online ca să păstreze contactul cu clienții lor, cu atât mai mult pe perioada restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Digitalizarea industriei a venit ca o necesitate, iar fenomenul de food delivery a contribuit la salvarea afacerilor din Horeca.

Acum, din ce în ce mai mulți români se bazează pe serviciile online de livrare de mâncare pentru că nu au timp să gătească pentru familiile lor. Datele unui studiu realizat de Hospitality Culture Institute au arătat că aproape două treimi (63%) dintre cei care au comandat mâncare cel puţin o dată în ultimele şase luni au făcut-o pentru acasă în cele multe situaţii, în timp ce doar 17% la locul de muncă. Ceea ce indică faptul că tot mai mulți clienți preferă meniurile de familie sau care includ mai multe porții, informație utilă pentru restaurantele care vor să-și regândească oferta.

Pe lângă livrarea rapidă, marele avantaj al mâncării comandate online este diversitatea. De la mâncarea tradițională, la cea asiatică, grecească sau cu specific arăbesc, comandând mâncare online ai ocazia să te bucuri de o varietate aproape nesfârșită de preparate chiar la tine acasă, și în același timp să petreci timp de calitate alături de oamenii pe care îi iubești cel mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » În era tehnologiei, pregătirea mesei nu mai pare o problemă