Antena Meniu Search
x

Parastasul unei fetiţe s-a transformat în protest faţă de sistemul medical românesc! Copila a murit după ce mâncat o prăjitură în spital

În loc de parastas de şapte ani, au făcut protest! 100 de oameni s-au strâns în faţa Palatului de Justiţie din Oradea şi şi-au strigat nemulţumirea faţă de sistemul medical românesc, dar şi faţă de o decizie a instanţei pe care o consideră nedreaptă.

Vezi și

În loc de parastas de şapte ani, au făcut protest! 100 de oameni s-au strâns în faţa Palatului de Justiţie din Oradea şi şi-au strigat nemulţumirea faţă de sistemul medical românesc, dar şi faţă de o decizie a instanţei pe care o consideră nedreaptă.

Doi copii de aproximativ vârsta Patriciei protestează în memoria fetiţei de 5 ani. În 2010, copila a mâncat o prăjitură pregătită pentru ziua ei. Din păcate, ouăle folosite erau infestate cu salmonella. A început să se simtă din ce în ce mai rău, aşa că părinţii au dus-o la fostul spital de boli infecțioase din oraş.

Oamenii spun că personalul medical nu a luat în serios gravitatea intoxicației. Părinţii spun că starea fetiţei s-a înrăutăţit din cauza procedurilor greşit aplicate, aşa că Patricia a fost transferată - mult prea târziu, însă - la secția de reanimare de la un alt spital din oraş. La câteva ore, copilul s-a stins din viaţă. De atunci, familia îşi caută dreptatea prin tribunale, ca să nu se mai repete o asemenea tragedie.

DELIA SCORŢE, mama fetiţei:

"Nimeni nu poate să mi-o mai aducă înapoi pe Patricia. Dar, cred cu tărie că Patricia şi noi merităm să se facă dreptate!"

Aşa că, la 7 ani de când şi-a pierdut copilul, femeia a decis să nu facă parastas, ci un protest. Şi asta mai ales pentru că judecătorii le-au achitat pe cele două doctoriţe împotriva cărora făcuse plângere penală. Mama le-a acuzat pe cele două de ucidere din culpă și neglijență în serviciu, însă magistraţii au decis că faptele nu există. 

DELIA SCORŢE, mama fetiţei:

Acest protest nu este doar pentru Patricia  Cei care sunt adunaţi aici, în ciuda vremii protrivnice, sunt cei care vor să spună nu malpraxisului, care vor să se simtă în siguranţă. Ei şi familiilor lor atunci când merg la medic şi vor să se facă dreptate din partea justiţiei. 

RĂZVAN DOSEANU, avocat:

Practic, nemulţumirea familiei şi a celorlalţi oameni prezenţi astăzi vizează împrejurarea că în 27 de ani în judeţul Bihor a fost un singur caz de malpraxis soluţionat cu o hotărâre de condamnare. E absolut incredibil ca de fiecare dată să fie de vină pacientul.

Avocatul părinţilor Patriciei a declarat că a atacat cu apel sentinţa de achitare a celor două doctoriţe, dar şi că a depus o plângere la CEDO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Parastasul unei fetiţe s-a transformat în protest faţă de sistemul medical românesc! Copila a murit după ce mâncat o prăjitură în spital