Ina, un pui de babuin ce a devenit vedeta de la Zoo Hunedoara

De Redactia Observator.
Publicat: 21.05.2020, 16:28.
Actualizat: 21.05.2020, 16:42

Grădina Zoologică din Hunedoara şi-a redeschis porţile pentru public. Spre bucuria copiilor, care au venit nerăbdători să vadă animalele, după cele două luni în care accesul a fost interzis.

Cu toţii au vrut să cunoască vedeta locului, un pui de babuin. Ina Babuina, un pui de pavian cu mantie s-a născut în urmă cu an. Şi deşi era obinşuită să fie în centrul atenţie, în ultimele două luni nimeni nu a mai venit să o vadă. Odată cu introducerea stării de urgenţă, accesul publicului în Grădina Zoologică din Hunedoara a fost interzis.

Ciprian Hodor, medic veterinar: In perioada asta au fost chiar mia linistiti, pt ca daca nu au fost vizitatori, atunci nu au fost asa de agitati.

Începând de ieri, însă, familia de babuini poate primi din nou musafiri, iar copiii au fost primii la coadă să-şi vadă favoriţii.

Ina Babuina este vedeta grădinii zoologice, iar Gusti, tatăl, pare să ştie asta. Aşa că nu o scapă din priviri.

Bianca Lovasc – director Zoo Hunedoara: Este foarte protectiv, isi arata coltii de fiecare data ca semn al puterii.

Pe lângă babuini, vizitatorii pot admira peste 120 de animale. Lor li se vor altura în curând şi câteva noi specii.

Ciprian Hodor, medic veterinar: Probabil vom mai aduce niste ierbivore, ceva lame sau alpaca. Niste nutrii, mai aducem o specie de maimute, o sa fie mai diversificata paleta de specii din gradina Zoologica Hunedoara.

Grădina zoologică din Hunedoara a fost înfiinţată acum mai bine de patru decenii, la m

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.