Antena Meniu Search
x

Monitoare pentru supravegherea bebeluşilor, retrase de pe piaţă din cauza pericolului de incendiu

Atenţie, părinţi, dispozitivele prin care vă supravegheaţi de la distanţă bebeluşii riscă să ia foc! Este anunţul autorităţilor, care au decis să retragă de pe piaţă, chiar de azi, sute de sisteme de supraveghere, toate produse de aceeaşi mare companie.

de Redactia Observator

la 08.01.2020, 20:44

Vezi și

Atenţie, părinţi, dispozitivele prin care vă supravegheaţi de la distanţă bebeluşii riscă să ia foc! Este anunţul autorităţilor, care au decis să retragă de pe piaţă, chiar de azi, sute de sisteme de supraveghere, toate produse de aceeaşi mare companie. Deşi pot provoca o tragedie, aparatele periculoase sunt încă la vânzare, în magazinele online. 

Şapte modele de dispozitive pentru monitorizarea bebeluşilor - folosite doar în România de sute de părinţi - au probleme tehnice grave. Pot lua foc chiar în camera copilului, anunţă compania care le-a produs. 

"În situații foarte rare, există un risc potențial scăzut ca bateria din unitatea-mamă să se poată supraîncălzi în timp ce este conectată la rețeaua de alimentare electrică, ceea ce poate provoca deformarea carcasei. Deși materialul carcasei respectă cerințele privind substanțele ignifuge, poate exista un risc de incendiu", este mesajul transmis de compania respectivă.

Monitoarele periculoase au fost fabricate în China, între ianuarie 2016 și martie 2018. În România, 717 părinţi le-au cumpărat pentru a-şi supraveghea bebeluşii. Deşi nu a fost raportat până acum niciun incident, producătorul recomandă returnarea monitoarelor, moment în care clienţii vor trebui să aleagă între returnarea banilor sau un alt model la schimb.

Compania care produce aparatele de supraveghere a anunţat Protecţia Consumatorului că există riscul unei tragedii şi a decis să le retragă de pe piaţă începând de astăzi. Cu toate acestea, pe site-uri încă se pot comanda fără probleme. 

Pentru a evita riscurile, părinţii sunt sfătuiţi să cumpere produse pentru copii numai din magazine sau de pe site-uri autorizate unde primesc factură şi bon fiscal pentru o eventuală reclamaţie. Să examineze cu atenţie produsele şi să verifice intrucţiunile de utilizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Monitoare pentru supravegherea bebeluşilor, retrase de pe piaţă din cauza pericolului de incendiu