Antena Meniu Search
x

O şcoală întreagă s-a făcut scrum în Capitală. Sute de copii ar fi fost în pericol, dacă focul uriaş s-ar fi aprins în timpul orelor

Un incendiu violent a distrus în totalitate o şcoală din cartierul Rahova. 750 de elevi ar fi fost în pericol, dacă flăcările uriaşe nu ar fi izbucnit în timpul nopţii.

Vezi și

Un incendiu violent a distrus în totalitate o şcoală din cartierul Rahova, singura din Bucureşti care mai avea toaletele în curte. Unitatea de învăţământ a fost reabilitată de mai multe ori, iar pompierii au transmis că, fiind veche, nu avea nevoie de autorizaţie privind securitatea la incendiu.

750 de elevi ar fi fost în pericol, dacă flăcările uriaşe nu ar fi izbucnit în timpul nopţii. Autorităţile au anunţat că aceştia vor fi relocaţi la alte trei şcoli din apropiere.

Peste 20 de echipaje de pompieri s-au luptat mai bine de cinci ore cu flăcările. Şcoala veche de aproape şapte decenii a fost construită pe o structură de lemn. Acoperişul clădirii a cedat primul. 

Profesorii s-au grăbit să salveze cataloagele şi documentele elevilor. Dacă focul ar fi izbucnit când înăutru erau copii putea fi o tragedie. 750 de elevi învăţau în şcoala din cartierul Rahova. Unităţile de învăţământ construite înainte de 1998 nu au nevoie de autorizaţie ISU, spun pompierii.

Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov: "Au fost alocate si echipaje de prim ajutor in eventualitatea in care ar fi existat victime. Din fericire nu au existat victime sau persoane surprinse de incendiu."

Ultimele lucrări de reabilitare au fost făcute aici în 2001. Era singura instituţie de învăţământ din Bucureşti care încă avea tolatele în curte. 

Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti: "Au fost făcute demersuri anterioare pentru obţinerea unei autorizaţii, s-a întors dosarul de la ISU cu observaţiile pertinente."

Alte trei şcoli din apropiere vor prelua elevii. Urmează haos pentru sute de părinţi şi profesori. La fel s-a întâmplat şi în primăvara anului trecut, când tavanul şcolii 141, tot din sectorul 5, s-a prăbuşit. Din fericire, nici atunci nu erau copii la cursuri. 

Autorităţile au evitat să spună câte alte şcoli din Capitală funcţionează fără autorizaţie ISU. Ultimele cifre sunt de la începutul anului şcolar.

În septembrie 2017, doar 30 din cele 629 de unităţi şcolare din Bucureşti aveau documentele de la pompieri privind siguranţa elevilor în caz de incendiu, iar alte 103 nu necesită autorizaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O şcoală întreagă s-a făcut scrum în Capitală. Sute de copii ar fi fost în pericol, dacă focul uriaş s-ar fi aprins în timpul orelor