Antena Meniu Search
x

Incep inscrierile in clasa pregatitoare: Documentele necesare si procedura care trebuie urmata de parinti

Maine incep inscrierile in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2013-2014. Ministerul Educatiei a lansat si o linie speciala tel verde, la care parintii din Capitala pot solicita informatii in legatura cu inscrierea la unitatile de invatamant din Bucuresti.

Vezi și

Inscrierea in clasa pregatitoare se va face in doua etape. La cea de-a doua participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa.

A. Prima etapa: 02– 22 aprilie

- de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00

- sambata, intre orele 08.00 – 13.00

- parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant

B. A doua etapa: 08 – 17 mai

Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa.

Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere.

29 aprilie - afisarea listei copiilor inscrisi, dupa prima etapa

24 mai - afisarea listei copiilor inscrisi, dupa a doua etapa

Parintii pot opta:

a. pentru inscrierea la scoala de circumscriptie – in aceasta situatie, copilul este automat inscris.

b. pentru o unitate de invatamant, alta decat scoala de circumscriptie – in aceasta situatie, copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale si specifice de departajare.

c. parintele poate solicita ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care parintele a facut optiunea.

Inscrierile au loc la:

  • La unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului.
  • Cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului.
  • Cererile-tip de inscriere pot fi completate si online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, accesand casuta de pe prima pagina, intitulata Inscriere in invatamantul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 2 aprilie.
  • In cazul completarii online, parintele va trebui sa mearga la unitatea de invatamant la care doreste inscrierea copilului, pentru validarea cererii.

Actele necesare inscrierii sunt:

  • Cerere-tip de inscriere
  • Copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal
  • Copie si original al certificatului de nastere al copilului
  • Documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare / clasei I (acolo unde este cazul).
  • Alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul).

Pentru mai multe informatii, parintii pot apela numarul de telefon 0800816021.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Incep inscrierile in clasa pregatitoare: Documentele necesare si procedura care trebuie urmata de parinti