Antena Meniu Search
x

Încep primele cursuri de șah, din 2024, pentru copiii și tinerii supradotați din România

O investiție în viitorul șahului românesc.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 16:39

Noul program de cursuri de șah pentru copiii și tnerii supradotați din România reprezintă o investiție esențială în viitorul șahului românesc. Primele cursuri din 2024 nu doar că identifică și promovează tinerele talente, ci asigură resursele și suportul necesare pentru ca acestea să atingă potențialul maxim. Prin intermediul acestei inițiative, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu EasyChess, aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea unei noi generații de șahiști de excepție, pregătiți să facă față provocărilor la nivel național și să reprezinte cu succes România la nivel internațional. Cursurile de șah pentru copiii și tinerii supradotați, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, se desfășoară în perioada 27 ianuarie - 2 martie. Înscrierile la cursul de șah sunt gratuite și se fac online, până pe 19 ianuarie 2024, de către părinții sau tutorii legali, completând Formularul de înscriere, disponibil pe site-ul oficial www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Cursuri clasice vs. Cursuri dedicate copiilor și tinerilor supradotați

Cursurile tradiționale de șah oferă informații cu privire la bazele jocului și strategiile clasice, însă cursurile dedicate copiilor și tinerilor supradotați se axează pe nevoile și provocările specifice ale acestui grup cu abilități înalte. Această abordare specială se traduce într-o serie de avantaje distincte:

-    Adaptabilitate la nivelul de dezvoltare intelectuală: cursurile pentru copiii și tinerii supradotați sunt adaptate la ritmul și nivelul lor de dezvoltare intelectuală. Aceasta le permite să își pună în valoare potențialul și să avanseze într-un mediu stimulativ;

-    Acces la resurse avansate: participanții au acces la materiale de învățare speciale, adaptate la abilitățile lor înalte, inclusiv strategii complexe și tehnici de joc elaborate. Mai mult, fiecare participant beneficiază de sesiuni de mentorat personalizate, fiind ghidați de cei mai buni profesioniști.

-    Pariciparea la competiții de nivel înalt: cursurile pregătesc copiii și tinerii supradotați pentru competiții naționale și internaționale, oferindu-le oportunități de a-și demonstra abilitățile în fața unor concurenți de calibru similar. Acest aspect contribuie la consolidarea încrederii în sine și la formarea unei atitudini competitive de învingător.

Cum și când se vor desfășura cursurile

Cursurile încep pe data de 27 ianuarie și se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, începând cu ora 10:00, pe o perioadă de 6 săptămâni. Fiecare sesiune de curs va dura 50 de minute. În săptămâna a 7-a, mai exact sâmbătă, 9 martie 2024, ora 10:00, se va desfășura Turneul de șah. Competiția ocazionează aplicarea cunoștințele dobândite și testarea nivelul de competitivitate. Mai multe detalii despre cursuri, aici: https://fundatiadanvoiculescu.ro/comunicate-de-presa/

De aceste cursuri?

Există numeroase studii educaționale și psihologice care certifică șahul pentru beneficiile aduse copiiilor în învățare precum: crește coeficientul de inteligență (IQ), consolidează competențele de rezolvare a problemelor, îi învață cum să ia decizii dificile și abstracte independent, promovează gândirea critică, asigură practica în luarea deciziilor corecte și rapide sub presiunea timpului - o abilitate care poate ajuta la îmbunătățirea scorurilor la examenele școlare, provoacă copiii supradotați cum să studieze și să depună eforturi pentru excelență.

După încheierea cursurilor, copiii și tinerii vor avea cunoștințele necesare pentru a participa la competiții de profil, create special pentru ei, construindu-și drumul spre performanță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Încep primele cursuri de șah, din 2024, pentru copiii și tinerii supradotați din România