Antena Meniu Search
x

Video Indivizii care au chinuit puii de urs riscă între 3 luni şi un an de închisoare pentru fapta lor

Imagini revoltătoare filmate într-o pădure din Harghita. Patru pui de urs nou-născuţi au fost scoşi cu brutalitate din bârlogul lor şi aruncaţi în zăpadă de o echipă de lucrători silvici.

de Redactia Observator

la 19.02.2021, 21:35

Vezi și

Animalele neajutorate se aflau în calea unor exploatări forestiere, iar ursoaica ar fi plecat de lângă pui, speriată de zgomotele din zonă. Făptaşii au fost audiaţi.

Rând pe rând, puii sunt scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă. În timp ce manevrează brutal animalele pentru a le identifica sexul, cei patru bărbaţi se distrează copios, fără să le pese că le pun vieţile în pericol.

Indiviziilor nu pare să le pese nici măcar că, pentru a-şi apăra puii, ursoaica i-ar putea ataca în orice moment.

La un pas de un accident mortal

Alexandru Doru Băluţ, responsabil cu vânătoarea la Direcţia Silvică Neamţ: "Pericolul la care s-au expus a fost extrem de mare. Dacă ursoaica ar fi fost poate mai agresivă, mai experiementată, s-ar fi putut solda cu un accident mortal".

Imaginile în care puii de urs sunt trataţi cu cruzime au fost postate pe Facebook de o asociaţiei pentru salvarea animalelor şi au stârnit un val de reacţii din partea iubitorilor de animale.

Reacţii dure după apariţia imaginilor

Reacţiile au ajuns în scurt timp şi în atenţia reprezentanţilor Direcţiei Silvice Neamţ, acolo unde s-a crezut iniţial că a fost făcută filmarea. Potrivit lor, întâmplarea s-a petrecut de fapt într-un ocol silvic privat din Harghita, care era exploatat de o firmă din Bicaz. Bărbaţii au fost identificaţi şi au fost duşi la audieri.

Viorel Timişescu - purtător de cuvânt Direcţia Silvică Neamţ: "Principalele personaje ale filmării, pe lângă cei patru ursulţi, sunt trei angajaţi ai firmei de exploatare. Cel care filmează este tafist în cadrul acestei firme". 

Gheorghe Filip - purtător de cuvânt IPJ Harghita: "Vorbim despre patru persoane, cu vârsta cuprinsă între 35 şi 51 de ani, toţi din judeţul Neamţ". 

Indivizii riscă între 3 luni şi un an de închisoare pentru chinuirea animalelor

Deşi spun că ar fi vrut să scoată puii de sub nişte crengi căzute, indivizii riscă între 3 luni şi un an de închisoare pentru chinuirea animalelor, perturbarea lor în perioada hibernării, dar şi deteriorarea sau distrugerea locului de hibernare. Pe numele lor a fost deschis dosar penal. 

Puii de urs nu au fost încă găsiţi de Garda Forestieră, chiar dacă agresorii susţin că i-au lăsat în acelaşi loc. Reprezentanţii ONG-ului care a făcut publice imaginile se tem că puii de urs au fost traficaţi, lucru luat în calcul şi de poliţişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Indivizii care au chinuit puii de urs riscă între 3 luni şi un an de închisoare pentru fapta lor