Antena Meniu Search
x

INCREDIBIL, dar adevărat! Cel mai renumit hoţ al momentului a fugit cu bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro, după ce le-a înlocuit cu pietre de pe stradă (VIDEO)

Inelul furat de un român din Paris este păzit cu arma la Ploieşti! Bijuteria valorează aproape două milioane de euro. Mascaţii înarmaţi ne-au arătat diamantul impresionant şi ne-au povestit cum a dat hoţul lovitura de maestru.

Vezi și

Inelul furat de un român din Paris este păzit cu arma la Ploieşti! Bijuteria valorează aproape două milioane de euro. Mascaţii înarmaţi ne-au arătat diamantul impresionant şi ne-au povestit cum a dat hoţul lovitura de maestru.

E cel mai scump inel din România. Un diamant impresionant, cu un preţ pe măsură: un milion 800 de mii de euro. Se află în Ploieşti şi e păzit.. cu arma. Nici nu e de mirare - bijuteria valorează cât un cartier întreg din oraş şi e o tentaţie uriaşă pentru hoţi. Aşa cum a fost şi pentru românul care l-a furat dintr-un magazin din Paris. 

George Ploscaru, poreclit Mache, e autorul unui jaf ca în filme. În decembrie, a intrat nonşalant în magazinul de lux. Îmbrăcat la patru ace, le-a spus vânzătorilor că este specialist în pietre preţioase şi că vine din partea unui evreu bogat, interesat de diamante. Apoi, a urmat "lovitura de maestru" - aşa cum el însuşi îşi numeşte fapta. 

A pus pietre de pe stradă în cutia de bijuterii

Pe acelaşi subiect

Potrivit documentelor furnizate de anchetatori, Mache a înlocuit cutia în care erau bijuteriile cu una identică, dar în care se aflau pietre de pe stradă.

În momentul în care i-a spus vânzătorului că doreşte să cumpere bijuteriile, acesta din urmă a pus bijuteriile într-o cutie specială, după care au discutat să aştepte până se incasează prin virament contravaloarea bijuteriilor. În acest moment, vânzătorul a fost sunat din nou de cetăţeanul sârb sub pretext că durează puţin procedura de virament, timp în care Ploscaru a reuşit să substituie cele două cutii şi a plecat cu a reuşit să fugă cu două diamante şi două inele.

Patru bijuterii, în valoare de, atenţie, cinci milioane două sute de mii de euro. Mache a împărţit prada cu doi complici sârbi. El s-a ales cu un diamant, plus un inel, pe care le-a adus în România. Nu mai puţin de şapte oameni au aflat despre lovitura sa. Inclusiv iubita lui, o tânără din Ploieşti, acuzată de tăinuire. În Bucureşti, hoţul a gafat prima oară: a căutat clienţi la colţ de stradă, într-un hotel de lux. 

"Pentru comercializarea inelului cu diamant şi pietre preţioase, cetăţeanul român ar fi intrat în contact cu doi cetăţeni belgieni şi un israelian, fără ca tranzacţia să se realizeze. Practic, nu s-au înţeles la preţ", declară un anchetator.

500 de mii euro a cerut românul, dar clienţii i-au oferit numai 350 de mii. Mache a refuzat şi a ascuns inelul în casa unui prieten, dezvoltator imobiliar. Acolo l-au găsit anchetatorii. Hoţul a ajuns după gratii, iar inelul... sub cheie, păzit de mascaţi înarmaţi.        

Bijuteria va ajunge înapoi la Paris. Un reprezentant legal al proprietarilor francezi va veni personal în România, să-l recupereze. Inelul furat de român este de patru ori mai valoros chiar şi decât cel al Prinţesei Kate, faimosul safir moştenit de la Lady Di. Celelalte două diamante furate de Mache, dar şi un al doilea inel preţios, sunt încă de negăsit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » INCREDIBIL, dar adevărat! Cel mai renumit hoţ al momentului a fugit cu bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro, după ce le-a înlocuit cu pietre de pe stradă (VIDEO)