Antena Meniu Search
x

ÎNGRIJORĂTOR! Simţul pe care îl pierdem din cauza mâncării de tip junk-food

Specialiştii trag un semnal de alarmă. Mâncarea de tip junk-food nu este dăunătoare doar pentru siluetă. Mai nou s-a descoperit că aceasta ar putea distruge simţul mirosului.

 Specialiştii trag un semnal de alarmă. Mâncarea de tip junk-food nu este dăunătoare doar pentru siluetă. Mai nou s-a descoperit că aceasta ar putea distruge simţul mirosului.

Mai exact, cercetătorii americani au descoperit că mâncarea bogată în grăsimi provoacă modificări structurale şi funcţionale majore ale sistemului nazal. Aceştia ua efectuat o serie de experimente pe şoareci.

"Această descoperire deschide numeroase posibilităţi pentru cercetarea obezităţii", a declarat Nicolas Thiebaud, de la Universitatea de stat din Florida. Este pentru prima oară când cercetătorii au reuşit să demonstreze o legătură strânsă între o dietă necorespunzătoare şi pierderea simţului olfactiv.

Experiemntul a durat şase luni. Şoarecii au primit o dietă bogată în grăsimi şi au fost învăţaţi să facă legătura dintre un anumit miros şi o recompensă constând din administrarea de apă. Şoarecii care au primit dieta bogată în grăsimi au învăţat mai greu această legătură decât un grup de control care a primit mâncarea obişnuită.

Când cercetătorii au introdus un nou miros pentru a le monitoriza adaptarea, şoarecii care au primit o dietă bogată în grăsimi nu au reuşit să se adapteze la fel de rapid, fapt care a demonstrat o capacitate olfactivă redusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » ÎNGRIJORĂTOR! Simţul pe care îl pierdem din cauza mâncării de tip junk-food