Antena Meniu Search
x

România bate China la creşterea economică, dar populaţia se sufocă sub un val URIAŞ de scumpiri. Ce e mai rău, urmează!

Economia României înfloreşte şi nu se mai opreşte, dar numai pe hârtie!

Vezi și

Economia României înfloreşte şi nu se mai opreşte, dar numai pe hârtie! În timp ce Institutul Naţional de Statistică anunţă că ţara noastră bate China la creşterea economică, milioane de români se sufocă sub un val de scumpiri. Iar previziunile sunt alarmante: până la finalul anului, vor creşte preţurile la alimente, facturile şi ratele. Pentru că euro zdrobeşte, de o săptămână, leul şi nu se va opri, cred analiştii. 

Economia duduie. Cifrele arată că România are o creşterea economică, în primele 9 luni ale anului, de 7%. Exact pe dos sunt leul şi traiul românilor.  

La un venit de 5.000 de lei al unei familii, cheltuielile cu ratele, coşul de cumpături şi plinul la maşină sunt mai mari. Dacă mai adăugăm şi factura la telefon, internet şi casco, din 5.000 de lei rămân 1.863 de lei. În doar o lună, pe aceleaşi bunuri şi servicii, înseamnă că aceeaşi familie cheltuieşte mai mult cu 122 de lei faţă de noiembrie.

Deşi moneda naţională s-a apeciat puţin azi, e tot aproape de 4 lei şi 65 de bani. Iar, pe lângă asta, românii sunt loviţi de scumpiri din toate părţile. Iar moneda europeană încă nu şi-a atins apogeul, avertizează specialiştii. 

Pe acelaşi subiect

Euro creşte şi pentru că importăm mai mult decât exportăm. Pe economie mai pun presiune şi creşterile artificiale ale salariilor, dar şi inflaţia mărită. 

În numai câteva luni, leul s-a devalorizat dramatic. De exemplu, cu 10 lei, acum, în loc de 10 pâini, cumpărăm doar 7-8 .

Şi ratele în lei ale românilor sunt în creştere. Robor a atins astăzi o altă valoare record: 1,92%, cea mai mare din ultimii 4 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » România bate China la creşterea economică, dar populaţia se sufocă sub un val URIAŞ de scumpiri. Ce e mai rău, urmează!