Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Inspector şcolar DEMIS, după olimpiada la română. Elevul cu cel mai mare punctaj era pe locul doi, pe lista rezultatelor

Un inspector şcolar de la ISJ Vrancea a fost demis din funcţie după ce Parchetul Tribunalului Vrancea a declanşat o anchetă cu privire la modul în care au fost notate tezele la olimpiada de limba română, faza pe judeţ. Eleva care a obţinut cea mai mare notă a apărut pe locul doi, pe listele cu rezultatele concursului.

de Redactia Observator

la 27.03.2017 , 15:37

Un inspector şcolar de la ISJ Vrancea a fost demis din funcţie după ce Parchetul Tribunalului Vrancea a declanşat o anchetă cu privire la modul în care au fost notate tezele la olimpiada de limba română, faza pe judeţ. Elevul care a obţinut cea mai mare notă a apărut pe locul doi, pe listele cu rezultatele concursului.

Cercetările procurorilor au început în urma unei reclamaţii făcute de mama unei eleve care a obţinut cel mai mare punctaj la concurs, însă la afişarea rezultatelor a apărut pe locul al doilea, după un elev ai cărui părinţi sunt profesori.

Potrivit şefului Inspectorului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, Dorin Cristea, inspectorul de limba română Silvia Chelariu, care s-a ocupat de organizarea olimpiadei de limba română, faza pe judeţ, a fost demis din funcţie.

Articolul continuă după reclamă

Alte trei profesoare de limba română care au făcut parte din comisia de corectură au primit interdicţia de a face parte din comisii de corectare a lucrărilor în cadrul concursurilor şcolare viitoare.

În cazul Silviei Chelariu, măsura de destituire trebuie aprobată de Ministerul Educaţiei, întrucât profesoara a ocupat funcţia de inspector şcolar în urma unui concurs. Pe de altă parte, Chelariu poate contesta decizia la ministerul de resort.

Măsurile împotriva celor patru cadre didactice vin după ce Parchetul Tribunalului Vrancea a declanşat o anchetă privind modul în care au fost corectate tezele la olimpiada de limba şi literatura română, faza pe judeţ.

Potrivit prim-procurorului Parchetului Tribunalului Vrancea, Florin Ţîrlea, ancheta a fost începută ca urmare a unei sesizări făcute de Ministerul Educaţiei.

”Am fost sesizaţi de Ministerul Educaţiei cu privire la anumite nereguli constatate cu privire la olimpiada de limba română. Avem un dosar înregistrat”, a declarat prim-procurorul Florin Ţîrlea.

Cercetările în acest caz au început după ce mama unei eleve participante la olimpiada de limba română a reclamat că fiica sa, elevă în clasa a V-a a obţinut cel mai mare punctaj la concurs, însă la afişarea rezultatelor a apărut pe locul al doilea, după un elev ai cărui părinţi sunt profesori. Femeia a depus contestaţie la Inspectoratul Şcolar, după care a fost sesizat Ministerul Educaţiei.

După verificări s-a descoperit că a fost vorba despre o eroare.

Reprezentanţii ISJ Vrancea spuneau la acel moment că a fost o greşeală de încărcare a notei, care s-a remediat, în final fata fiind pe primul loc.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în urma verificărilor s-a descoperit că din comisia de corectare a tezelor de la olimpiada de limba română făcea parte mama elevului trecut pe primul loc, dar şi o mătuşă a băiatului. 

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Ştiri sociale » Inspector şcolar DEMIS, după olimpiada la română. Elevul cu cel mai mare punctaj era pe locul doi, pe lista rezultatelor