Antena Meniu Search
x

Instanța a decis confiscarea a 265.000 de euro de la Mircea Băsescu și Marian Căpățână

Tribunalul Constanța a decis, vineri, odată cu condamnarea lui Mircea Băsescu și a lui Marian Căpățână la închisoare cu executare, confiscarea de la cei doi inculpați a sumei de 265.000 de euro

Tribunalul Constanța a decis, vineri, odată cu condamnarea lui Mircea Băsescu și a lui Marian Căpățână la închisoare cu executare, confiscarea de la cei doi inculpați a sumei de 265.000 de euro și menținerea măsurii sechestrului instituit pe bunurile imobile și mobile ale acestora.

"Dispune confiscarea specială de la inculpați, în folosul statului, a sumei de 265.000 euro (echivalent în lei-curs BNR la data efectuării plății). (...) Menține măsura asiguratorie a sechestrului instituit pe bunurile imobile și mobile aflate în proprietatea inculpatului Băsescu Mircea prin Ordonanța nr. 227/P/2014 din data de 08.07.12014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției. Menține măsura asiguratorie a sechestrului instituit pe bunurile imobile și mobile aflate în proprietatea inculpatului Căpățînă Marian Adrian (...) Respinge, ca nefondată, cererea formulată de Anghel Florin de restituire a sumei de 600.000 euro. (...) Obligă fiecare inculpat la plata a câte unei sume de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului", potrivit soluției publicate pe site-ul Tribunalului Constanța.

Conform acesteia, celor doi inculpați li se interzic, pe o durată de doi ani după executarea pedepsei închisorii, dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul inculpaților de a comunica unul cu celălalt, precum și cu membrii familiei Anghel (Anghel Sandu, Anghel Fănica, Anghel Florin, Anghel Izaura, Anghel Grinică Ion și Constantin Marius) și de a se apropia de aceștia.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis, vineri, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și a lui Marian Căpățână la 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membri familiei lui Bercea Mondial.

Sentința judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel în zece zile de la pronunțare.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Instanța a decis confiscarea a 265.000 de euro de la Mircea Băsescu și Marian Căpățână