Un interlop din clanul Corduneanu cere daune morale de 10.000 de euro statului român. Plus dobânda aferentă sumei
Un interlop din clanul Corduneanu cere daune morale de 10.000 de euro statului român. Plus dobânda aferentă sumei, care e solicitată după ce individul a fost achitat într-un proces în care era învinuit de criminalitate organizată.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Interlopul a fost judecat alături de alți 26 de membri ai clanului.
- El a fost achitat în luna ianuarie.
Gheorghe Corduneanu a dat în judecată autoritățile după ce a scăpat de acuzații în dosarul de la Cluj! La finalul lunii ianuarie, judecătorii Curții de Apel Cluj au condamnat doar trei membri ai clanului Corduneanu, dintre cei 27 de inculpați trimiși în judecată în acel dosar.
Săptămâna trecută, Gheorghe Rusu (fost Corduneanu) i-a chemat în fața instanței pe reprezentanții Statului Român, respectiv Ministerul Finanțelor Publice. Acesta le solicită magistraților din cadrul Tribunalului Iași să oblige statul la plata unor daune morale de peste 10.000 de euro, precum și a dobânzii legale.
Motivul îl constituie achitarea primită de Gheorghe Corduneanu în cadrul dosarului care s-a încheiat la Curtea de Apel Cluj, în ianuarie 2020. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului civil.
Pe 31 ianuarie 2020, judecătorii din cadrul Curții de Apel Cluj au pus punct dosarului în care procurorii DIICOT au trimis în fața instanței 27 de membri și apropiați ai clanului Corduneanu. Astfel, instanța a desințat sentința penală pronunțată de prima instanță.
Pe 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar făcut parte din gruparea cunoscută sub titulatura de Clanul Cordunenilor. Potrivit anchetatorilor, în sarcina inculpaților s-a reținut comiterea, în perioada 2003-2010, a unui număr impresionant de infracțiuni grave, toate specice formelor actuale de criminalitate organizată, respectiv trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate în mod nelegal, infracțiuni bancare, înșelăciuni imobiliare, infracțiuni cu violență (șantaj), infracțiuni informatice.
Curtea de Apel Cluj a decis definitiv să condamne doar trei dintre cei 27 de inculpați. Printre cei 24 de oamni achitați se numără și Gheorghe Corduneanu, care fusese achitat și de prima instanță, Tribunalul Maramureș, scrie BZI.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰