Antena Meniu Search
x

Video Intrare cu bilet unic, valabil 30 de zile, pentru mai multe muzee din Prahova: "Poporul ăsta are nevoie de cultură"

Idee inedită, în Prahova. Mai multe muzee, care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean, vor putea fi vizitate în baza unui bilet unic. Acesta este valabil 30 de zile de la emitere, iar costul lui este şi el unul extrem de accesibil: între 7,5 lei şi 30 de lei, în funcţie de categoria de vârstă a vizitatorilor. 

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 08:40

Vezi și

Cu un singur bilet, prahovenii pot vizita toate cele 28 de muzee din judeţ. Decizia a fost luată în ultima şedinţă a consiliului judeţean.

Cristian Apostol, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Prahova: Exact aceasta a fost şi ideea, de deschidere a muzeelor către populaţie, către cetăţenii din Prahova, şi nu numai. Ne dorim să avem din ce în ce mai mulţi vizitatori. Avem în Prahova câteva secţii, oarecum necunoscute publicului şi pe care vrem să le scoatem la lumină. 

O idee apreciată atât de vârstnici, cât şi de tineri. 

Localnic: Un lucru grozav, pentru că e nevoie de cultură. Poporul ăsta are nevoie de cultură. Bună iniţiativă.

Pe acelaşi subiect

Localnic: E binevenită, numai să fie. Iar în cea mai mare măsură, tinerii ar trebui să participe. 

Reporter: Deci o idee bună?

Localnic: Foarte bună. Jos pălăria. 

Localnică: E o idee super interesantă. Cred că e binevenită pentru noi pensionarii. 

Directorii muzeelor speră să atragă mai mulţi vizitatori

Directorii de muzee speră ca acest proiect să le aducă mai mulţi vizitatori, mai ales că unele secţii au venit an de an cu lucruri noi şi chiar cu tururi virtuale. 

Emilia Iancu,director Muzeul Judeţean de Ştiinţe ale Naturii Prahova: Consider că sunt deosebite, că trebuie vizitate. Deoarece sub formă de pilule îşi primesc informaţiile, căutând apoi, căutând apoi să se documenteze în domeniul pe care şi-l doresc. Această hotărâre îl va convinge pe om,pe vizitator să între şi în astfel de muzee. 

Biletul unic va costa 30 de lei pentru adulti, 15 lei pentru pensionari şi doar 7.5 lei pentru elevi şi studenți. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Intrare cu bilet unic, valabil 30 de zile, pentru mai multe muzee din Prahova: "Poporul ăsta are nevoie de cultură"