Antena Meniu Search
x

Video Expoziţie inedită la Cluj: Benzi desenate uriaşe realizate de studenţii de la Universitatea de Artă și Design

Expoziție inedită într-un muzeu din Cluj. Câțiva studenți de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca au realizat niște benzi desenate uriaşe, cu ajutorul cărora au reprezentat realitatea în care trăim. Cei care au trecut pragul expoziției au putut vedea benzile desenate printr-un labirint, ca o poveste. 

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 09:16

Vezi și

Pentru realizarea lucrărilor a fost nevoie de doi ani de documentări, realizate de Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca împreună cu cercetători din Statele Unite și Elveția.

Alice Iliescu – conferențiar universitar UAD: Aceste imagini ne spun o poveste, analizează Clujul și tinerii în Cluj, analizează problemele și caută să găsească soluții, invită publicul să se familiarizeze cu primul colectiv de artișiti care lucrează bandă desenată angajată social, cu universurile lor personale.  

15 artiști, masteranzi în cadrul Unviersității de Artă și Design din Cluj-Napoca au realizat lucrările propriu-zise după o documentare bine pusă la punct.

Benzi desenate care spun o poveste

Pe acelaşi subiect

Ghid: Benzile desenate spun câte o poveste a fiecăruia dintre artişti, ei veniţi de la casele lor şi relocaţi în Cluj o dată cu începerea Universităţii.  

Tânără: Este foarte interesant cum văd tinerii Clujul și cum văd viitorul Clujului. Ne-au captivat practic imaginile și creativitatea din spatele lor.  

Turist: Sunt foarte impresionat de acest proiect și de modul în care tinerii artiști au creat ceva și au folosit arta să ne spună foarte ușor povești. 

Expoziția este adresată și celor mici, care au ocazia să învețe cum să realizeze benzi desenate.

Tânără: Este bănuiesc ceea ce le place copiilor cel mai mult și atunci pentru el este mult mai facil acest lucru.  

Reporter-copil: -Ce vrei să desenezi?

- Un curcubeu, un car care plouă și un câmp. 

- Vrei să fii și tu artist când vei fi mare?

- Da.  

Expoziția de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca rămâne deschisă până la data de 27 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Expoziţie inedită la Cluj: Benzi desenate uriaşe realizate de studenţii de la Universitatea de Artă și Design