Antena Meniu Search
x

Invictus a iniţiat acţiunea "Ştafeta Veteranilor", unde soldaţi şi voluntari aleargă între Bucureşti şi oraşul Carei

Grupul veteranilor de război din Irak şi Afganistan îi provoacă pe români să alerge, într-un gest de recunoştinţă, în memoria eroilor care au murit pentru libertatea ţării noastre.

Vezi și

Grupul veteranilor de război din Irak şi Afganistan îi provoacă pe români să alerge, într-un gest de recunoştinţă, în memoria eroilor care au murit pentru libertatea ţării noastre. Pentru a cincea oară, Invictus a iniţiat acţiunea care poartă numele Ştafeta Veteranilor, iar soldaţii, dar şi voluntari din grup, aleargă între Bucureşti şi oraşul Carei. Urmează astfel traseul parcurs de Armata Română în luptele pentru eliberarea ţării, după 23 August 1944. Punctul final va fi pe 25 octombrie, ziua Armatei Române. 

După aproximativ 126 de kilometri parcurşi pe jos, în pas alergător, echipa Invictus din Iaşi, formată din militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podul Înalt", a ajuns aseară la Piatra Neamţ. 

Invictus România îi provoacă pe români, pentru a cincea oară, să facă un gest de recunoştinţă şi să alerge în memoria eroilor lor, a bunicilor, străbunicilor care s-au jertfit pentru libertatea şi independenţa României.

Pe Platoul Curtea Domnească, militarii din Iaşi au predat ştafeta Grupului Invictus al Batalionului 634 Infanterie „Petrodava" din Piatra Neamţ.

Un drum de aproximativ 140 de kilometri, parcurs în 12 ore. Vor preda apoi ştafeta soldaţilor Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun" din Botoşani.

Iar pe 25 octombrie, de ziua Armatei Române, Craiova, Bucureştiul şi Iaşiul vor fi unite, astfel, cu oraşul Carei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Invictus a iniţiat acţiunea "Ştafeta Veteranilor", unde soldaţi şi voluntari aleargă între Bucureşti şi oraşul Carei