Antena Meniu Search
x

Îşi asumă boala copiilor şi refuză vaccinarea! Mii de părinţi din ţara noastră nu permit imunizarea, din cauza informaţiilor greşite

Mii de părinţi din ţara noastră nu permit imunizarea, din cauza informaţiilor greşite, astfel că ajung cu micuţii la camera de gardă.

Vezi și

Mii de părinţi din ţara noastră nu permit imunizarea, din cauza informaţiilor greşite, astfel că ajung cu micuţii la camera de gardă. Legea vaccinării va schimba acest lucru, anunţă specialiştii, în timp ce ministrul Sănătăţii s-a imunizat în faţa camerelor de filmare. Cu serul antigripal, despre care încă nu se ştie cu certitudine dacă a ajuns până acum la medicii de familie din ţară. Ca şi cum n-ar fi de ajuns, ţara noastră este în pericolul unei epidemii de rubeolă.

Această mămică a ajuns la Spitalul Marie Curie din Capitală, după ce copilul ei e chinuit de mai bine de o lună de o viroză. Refuză vaccinul, la fel ca mama unui alt copil răcit.

Nu va mai fi la fel, anunţă specialiştii, după ce legea vaccinării va intra în vigoare. 

Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS: "Dacă ia această decizie, el trebuie să se informeze, ca să ia o decizie informată, să înţeleagă că dacă copilul lui se îmbolnăveşte, el are o răspundere legală şi dacă altcineva se îmbolnăveşte de la copilul lui nevaccinat, de asemenea are o răspundere.Pentru a creşte rata vaccinării, însuşi ministrul Sănătăţii s-a vaccinat astăzi antigripal. Deşi nu se află în categoria de risc."

Personalul medical, copiii sau persoanele cu boli cronice, cei cu adevărat la risc, încă n-au ajuns să fie vaccinaţi gratuit. Deşi un comunicat al Ministerul Sănătăţii, emis astăzi, anunţă că dozele au ajuns. 

Pe de altă parte, Florian Bodog declară că face tot posibilul ca dozele să ajungă la oameni. Între timp, specialişti de la Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă vremuri şi mai grele.

Adriana Pistol, şeful Centrului de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile: "Mă aştept ca în curând să apară, măcar aşa o mică epidemie de rubeolă. Este ceva ce s-a mai întâmplat şi vă reamintesc că în 2011-2012 acelaşi lucru s-a petrecut."

35 de copii şi tineri au murit până acum, după ce rujeola le-a agravat bolile de care sufereau. Rata vaccinării în România este de 80%, în timp ce recomandarea OMS este de 95%, pentru evitarea epidemiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Îşi asumă boala copiilor şi refuză vaccinarea! Mii de părinţi din ţara noastră nu permit imunizarea, din cauza informaţiilor greşite