Antena Meniu Search
x

Italian prins după ce a încercat să jefuiască o bancă din Cluj

La un an de la o tentativă de jaf filmată într-o bancă din Cluj-Napoca, anchetatorii l-au prins pe atacator. Este vorba despre un italian de 54 de ani, care avea o afacere cu haine în ţara noastră şi un trecut infracţional în peninsulă. Bărbatul era căutat în Europa, după alte atacuri similare.

de Redactia Observator

la 24.05.2019, 23:47

Vezi și

La un an de la o tentativă de jaf filmată într-o bancă din Cluj-Napoca, anchetatorii l-au prins pe atacator. Este vorba despre un italian de 54 de ani, care avea o afacere cu haine în ţara noastră şi un trecut infracţional în peninsulă. Bărbatul era căutat în toată Europa, după alte atacuri similare. Le-a spus poliţiştilor că în România a încercat o lovitură doar ca să nu-şi iasă din mână.

Atacul din vara anului trecut de la o bancă din Cluj părea pus la cale de un amator. Bărbatul a fost filmat în timp ce intră cu faţa acoperită, în sediul băncii.

Italianul de la Cluj era căutat la nivel internaţional încă din 2011

Cu un pistol de jucărie, a ameninţat angajata de la ghişeu. Dar femeia nu şi-a pierdut cumpătul.

A refuzat să-i dea banii şi a apăsat butonul de panică. În imagnile surpinse de camerele de supraveghere, se vede şi o clientă care, în timpul tentativei de jaf, a rămas pasivă, căutând ceva în geantă. 

Aproape un an a durat ancheta. Poliţiştii au descoperit că hoţul era, de fapt, un profesionist specializat în spargeri de bănci.

L-au ridicat din propria locuinţă din comuna Floreşti, în baza unui mandat european de arestare.

Era căutat din 2011, pe întreg continentul. Roberto Sandrelli are 54 de ani şi este cetăţean italian. În Peninsulă, a fost autorul a cel puţin două spargeri similare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Judecătorii din Cluj vor decide dacă îl extrădează pe italian în ţara natală

La audieri, italianul a avut o explicaţie neaşteptată: a spus că a atacat banca din Cluj nu ca să fure banii, ci ca să îşi demonstreze că poate jefui în continuare.

Şi totuşi, în locuinţa lui, poliţiştii au găsit un pistol tip Airsoft şi un dispozitiv cu electroșocuri. În localitatea Floreşti, bărbatul ducea o viaţă paralelă, avea un magazin de haine. 

Roberto Sandrelli este arestat în România. Judecătorii vor decide dacă va fi extrădat în Italia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Italian prins după ce a încercat să jefuiască o bancă din Cluj