Iubitorii de dulciuri se pot bucura de un nou sortiment: ciocolata roz!
Veţi spune că nu este o noutate, pentru că - pe piaţa din România - există aşa ceva de ceva vreme. De acord, dar ciocolata roz produsă la Cluj-Napoca este preparată din boabe speciale de cacao. Iar acestea au fost obţinute de câţiva cercetători elveţieni, după o muncă de mai bine de deceniu.
Veţi spune că nu este o noutate, pentru că - pe piaţa din România - există aşa ceva de ceva vreme. De acord, dar ciocolata roz produsă la Cluj-Napoca este preparată din boabe speciale de cacao. Iar acestea au fost obţinute de câţiva cercetători elveţieni, după o muncă de mai bine de deceniu.
Tot procesul de producţie are loc într-un mic laborator al unei cofetării din Cluj. Acolo, Adriana Rotar, cofetăreasă de peste 20 de ani, transformă ciocolata în cadouri perfecte.
Pentru prepararea tabletelor roz, cofetăresele încep prin a topi ciocolata cumpărată direct din Elveţia. După ce devine suficient de consistentă, o toarnă în forme, apoi îi presară zmeură pe deasupra şi o lasă o jumătate de oră în frigider. Apoi este numai bună de gustat.
Tot acolo sunt fabricate şi drajeuri din ciocolată roz, umplute cu merişoare, pentru a compensa gustul foarte dulce ciocolatei. Cofetăresele mai folosesc şi stafide, alune, migdale sau boabe de cafea.
Drajeurile conţin între 40 şi 60 la sută ciocolată roz, iar diferenţa din interior este compusă din fructe.
Pentru o cutie de drajeuri sau o tabletă de ciocolată roz, clienţii plătesc 13 lei, în timp ce pentru o cutie de praline care conţine şi trufe, plătesc 30 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰