Antena Meniu Search
x

Popasul de la Sineşti, paradisul hoţilor. Zeci de români ar fi putut fi victimele jafurilor la drumuri mare

Zeci de români ar fi putut fi victimele jafurilor la drumuri mare. Reporterii Observator au descoperit că atacuri au avut loc în mai multe alte locuri din ţară. Însă, şoferii povestesc că s-au temut să depună plângeri.

Vezi și

Zeci de români ar fi putut fi victimele jafurilor la drumuri mare. Reporterii Observator au descoperit că atacuri au avut loc în mai multe alte locuri din ţară. Însă, şoferii povestesc că s-au temut să depună plângeri. Unii au scăpat doar cu anvelopele tăiate şi au reuşit să fugă de cei care îi urmăreau pentru a-i tâlhări.

Între timp, în Ialomiţa sunt mai multe anchete. În zona popasului din Sineşti patrulează maşini de poliţie. Iar forţele de intervenţie ar putea fi întărite. Ministerul de Interne anunţă că jandarmii vor fi chemaţi în ajutor.

Tot mai mulţi şoferi vorbesc despre popasul din Sineşti ca despre paradisul hoţilor. Mulţi şi ingenioşi, se folosesc de neatenţia şoferilor. Le înţeapă roţile apoi îi jefuiesc. 

Cifrele oficiale arată că într-un an, au fost raportate în toată ţara puţin peste 50 de furturi din autoturisme. 

După valul de mărturii, şeful Poliţiei Române şi ministrul de Interne au anunţat anchete la secţia de poliţie, dar şi la Inspectoratul Judeţean Ialomiţa. Iar popasul a fost împânzit de polţiştii care au vrut să se asigure că poveştile nu se mai repetă. 

Agenţii au lucrat intens. Până la ora 16. Când la Poliţie s-a închis. 

Despre jafurile la drumul mare a început să se vorbească abia după ce un bărbat din Bucureşti a postat pe Facebook cum a fost la un pas să cadă victima hoților din Sineşti. Însă, reporterii Observator au aflat că astfel de incidente au avut loc şi în Botoşani, Iaşi sau Constanţa. 

"În urmă cu o lună, mă întorceam de la Constanţa spre Tulcea, noaptea, la ora trei, iar în localitatea Tariverde mi-am dat seama că sunt urmărit. Între Tariverde şi Mihai Viteazu, la trecerea de cale ferată, am fost aşteptat de o altă maşină din sens opus, cu faza lungă. Au încercat să mă oprească. O persoană s-a dat jos din maşină. Am reuşit să evit", povesteşte Ionut Popovici.

Nu a depus însă şi plângere, de teamă că ar putea fi urmărit de tâlhari. La Sineşti, în schimb, autorităţile locale susţin că au cerut ca drumul să fie iluminat, iar în zonă să fie montate camere de supraveghere şi parapete care să delimiteze parcarea de pădure.

Compania de Drumuri care are în administrare popasul de pe marginea drumului european 85 spune că la vară s-ar putea face astfel de investiţii.

Până atunci, şoferii care tranzitează zona sunt sfătuiţi să aibă conducă cu grijă. Şi să evite staţionările. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Popasul de la Sineşti, paradisul hoţilor. Zeci de români ar fi putut fi victimele jafurilor la drumuri mare