Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jucării periculoase din import, în magazinele din România

Magazinele din România sunt invadate cu jucării din import de o calitate îndoielnică! Pentru copii, pot deveni periculoase, avertizează specialiştii. Autorităţile spun că se dezmembrează uşor, iar părţile mici pot fi înghiţite.

de Redactia Observator

la 08.12.2018 , 22:50

Magazinele din România sunt invadate cu jucării din import de o calitate îndoielnică! Pentru copii, pot deveni periculoase, avertizează specialiştii. Autorităţile spun că se dezmembrează uşor, iar părţile mici pot fi înghiţite. În plus, vopseaua folosită este uneori toxică. Numai în Constanţa şi în Bucureşti, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au confiscat jucării contrafăcute în valoare de mii de lei.

Este reacţia comerciantului, atunci când cerem detalii despre o jucărie pe care o vinde. Nu ştie din ce ţară provine, din ce material e făcută sau pentru ce vârstă este indicată. Mai facem o încercare. Alt vânzător recunoaşte deschis că vinde doar jucării fabricate în China.

Preţul neobişnuit de mic e primul indiciu că o jucărie poate fi contrafăcută. La fel de important este şi ambalajul. Ar trebui să ne punem un semn de întrebare dacă este deteriorat, dacă producătorul nu e menţionat sau dacă eticheta conţine greşeli gramaticale. Pericole există mai ales în perioada sărbătorilor, când intră în ţară valuri de produse falsificate. Luna trecută, de exemplu, doar din depozitul Portului Constanța Sud-Agigea s-au confiscat jucării de peste 220 de mii de lei.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nereguli s-au găsit şi în Bucureşti. Comercianţii au fost amendaţi cu 60 de mii de lei şi au fost retrase 1.600 de produse.

Există totuşi şi multe variante sigure pentru copii. Pentru preşcolari, specialiştii recomandă jucăriile de construcţii sau cărţile cu poveşti. Şcolarii ar putea primi un puzzle sau un joc de societate.

În prezent, 90% dintre jucăriile care se vând în România provin din China şi din Turcia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Jucării periculoase din import, în magazinele din România