Antena Meniu Search
x

Jucăriile care imită alimentele, pericole pentru copii

Sănătatea copiilor noştri e o joacă pentru unii comercianţi. Jucăriile care imită alimentele sunt noile pericole care au apărut pe piaţă.

Vezi și

Sănătatea copiilor noştri e o joacă pentru unii comercianţi. Jucăriile care imită alimentele sunt noile pericole care au apărut pe piaţă.

Deşi sunt fabricate din plastic, seamănă atât de bine cu cele reale încât, oricând, copiii le-ar putea confunda cu mâncarea. Riscul de sufocare este ridicat, avertizează specialiştii. Mai mult, jucăriile pot fi produse din substanţe toxice. Urmăriţi un material filmat cu o cameră ascunsă.

Jucăriile din plastic care imită alimentele pot pune în orice moment în pericol siguranţa copilului. Dar, pentru comercianţi, acest lucru nu contează. Pentru ei doar banii contează.

În realitate sunt de fapt nişte piese pe care un copil mic are toate şansele să le înghită şi să se sufoce. Reporterii Observator au demonstrat că multe dintre jucăriile destinate copiilor sub trei ani nu trec testele laboratoarelor care verifică siguranţa acestora.

De altfel, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a restras recent de pe piaţă pufuleţi şi ciocolată fabricate din plastic dar care imitau foarte bine alimentele reale.

Comercianţii care vând jucării care pun în pericol siguranţa copilului riscă amenzi între 1.500 şi 10.000 de lei. În plus, jucăriile considerate periculoase sunt retrase de la vânzare. Doar că cei mai mulţi comercianţii preferă să plătească amenda decât să respecte legea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Jucăriile care imită alimentele, pericole pentru copii