Antena Meniu Search
x

Jucăriile de sub brad ajung ARME ALBE în mâinile copiilor

Păpuşile se descompun în piese mici, numai bune de înghiţit. Barba moşului devine într-o secundă un ghemotoc care sufocă orice copil mai mic de trei ani iar cel mai inofensiv pistol poate scoate ochii partenerului de joacă într-o clipă de neatenţie.

Vezi și

Toate necazurile pornesc de la etichetă sau, mai precis, de la lipsa ei. Aşa că ajutoarele moşului trebuie să verifice atent toate darurile pe care le iau.

Pistolul care scoate ochii se găseşte la orice colţ de stradă. Fără etichetă de avertizare. Şi nu e singura jucărie care pune în pericol copiii. Acest moş Crăciun nu este inofensiv.

Dar se strică! Mai precis, se transformă în piese mici, care pot fi înghiţite cu uşurinţă. Iar barba detaşabilă poate urma acelaşi drum. Am făcut un experiment. Am pus alături pistolul şi moşul de jucărie.

Omul de zăpadă din jucărie face destul rău. Devine în câteva secunde o grămadă de piese şi el. La fel şi această maşinuţă cu baterii care ajunge ca după după război în câteva secunde.

Amenzile curg din partea inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor. În jur de 800 din cele aproape o mie de firme controlate nu respectă legea, iar 500 au primit deja amenzi de peste un milion 300 de mii de lei.

Tentaţia profitului este însă mai mare, iar comercianţii vând jucăriile periculoase şi după ce sunt pedepsiţi. R

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Jucăriile de sub brad ajung ARME ALBE în mâinile copiilor