Antena Meniu Search
x

Jumătate din populaţia lumii suferă de fobie socială

Fobia socială a fost diagnosticată prima oară în anii 70, când a primit şi o definiţie.

Vezi și

 Fobia socială a fost diagnosticată prima oară în anii 70, când a primit şi o definiţie. Este o afecţiune psihică indusă de teama de a relaţiona cu oamenii şi frica de a-ţi exprima părerile şi ideile în public.

Cei mai predispuşi să dezvolte o fobie socială sunt adolescenţii. Asta nu înseamnă că boala nu îi poate afecta şi pe adulţi. Apare în urma introversiei şi în urma faptului că oamenii nu mai socializează în mod real şi direct.

Se închid în spatele reţelelor de socializare, se închid în spatele jocurilor pe calculator şi a lumii virtuale de regulă. Oamenii comunică mult mai puţin autentic unii cu alţii şi normal că apare o dificultate de a te exprima.

Însă fobia socială nu trebuie confundată cu timiditatea, deşi - aparent - are aceleaşi simptome: nervozitate, emotivitate, un uşor tremur al vocii sau al mâinilor şi o oarecare anxietate. De altfel, fiecare dintre noi poate avea asemenea reacţii în momentul în care este pus în faţa unei situaţii inedite sau este scos din zona lui de confort.

În orice caz, dacă suferiţi de fobie socială nu e cazul să vă panicaţi. Nu e ceva ireversibil. Ajunge să mergeţi la un psiholog, care să vă indice tratamentul care vi se potriveşte cel mai bine.

Fobia socială poate fi tratată prin mai multe forme de terapie, inclusiv prin terapia congnitiv-comportamentală. Primul pas şi cel mai important este recunoaşterea faptului că întâmpini această problemă. Potrivit studiilor, jumătate din populaţia lumii suferă de fobie socială. Dar numai 20-30 la sută are nevoie de tratament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Jumătate din populaţia lumii suferă de fobie socială