Antena Meniu Search
x

Video La ce temperatură trebuie să tii aerul condiționat ca să reduci costurile la facturi până la un sfert

Căldură sau factură?! E dilema multora dintre noi în aceste zile în care nici în case nu mai reuşim să ne răcorim. Aparatele de aer condiţionat sunt tot mai căutate, însă scumpirile la energia electrică îi fac pe mulţi să se gândească de două ori înainte să le pornească.

Alin Stan
de Alin Stan

la 04.07.2022, 20:30

Vezi și

Răcoarea ne costă mai mult în acest an. Achiţionarea şi montarea unui aparat de aer condiţionat au preţuri mai mari faţă de vara trecută.

Cum reducem costurile la facturi

Marian Pandele, manager firmă aer condiţionat: În general, preţurile au crescut cam cu 15% faţă de anul trecut. Pe lângă faptul că aparatele de aer condiţionat au crescut şi pe lângă preturile la materiale, a crescut şi partea de montaj. Costurile pentru forţa de muncă au crescut, dar cheltuielile şi de transport.

În ciuda preţurilor, există cerere.

Pe acelaşi subiect

Cosmin Burducea, reprezentant magazin: Avem solicitări destul de mari din partea clienţilor şi suntem pregătiţi pentru a acoperi nevoia acestora. Avem stocuri. Avem servicii de livrare, servicii de montare, livrare şi instalare. Putem chiar livra şi instala în acelaşi timp.

Cum e o perioadă aglomerată, şi timpul de aşteptare pentru montarea unei instalaţii creşte.

Marian Pandele, manager firmă aer condiţionat: Cererea este destul de mare în perioada de caniculă. Atunci când este caniculă, perioadele de aşteptare sunt ceva mai mari. Acum perioadele sunt 7-10 zile.

În acelaşi timp, oamenii deschid aparatele de aer condiţionat cu porţia, de teama facturilor.

Clienți: Îl folosesc în jur de o oră pe zi. Este încă bine, dar cu siguranţă voi creste timpul de folosire. Îl dăm mai rar. Facem mai multe duşuri. Asta ar fi.

- Nu des. Cum e acum la peste 34 de grade il folosim. Ziua mai deschidem usile, mai facem, dar noaptea e cald.

Putem să ne folosim de câteva trucuri ca să mai reducem din factură.

Olivian Savin, expert energie: Un aparat de aer condiţionat consumă în medie până la 420 de Kwh/h. La prețurile din ziua de azi plafonate, ar insemna un cost de 420 de lei. Temperatura optimă în casă este recomandată între 20 şi 25 de grade, iar dacă noi o modificăm doar cu trei grade, putem să reducem acest cost până la un sfert. Adică 25%, ceea ce ar însemna la un preţ de 420 de lei dintr-o factură, ar însemna foarte mult pentru consumatorul final.

Preţul unui aparat de aer condiţionat porneşte de la 1100 de lei, iar costul pentru montare începe de la 500 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » La ce temperatură trebuie să tii aerul condiționat ca să reduci costurile la facturi până la un sfert