Antena Meniu Search
x

La doar 5 ore de la naştere, birocrația a ucis o fetiță

O fetiţă a murit după cinci ore de la naştere fără să i se ofere măcar o şansă la viaţă. România absurdă a prins un nou-născut într-un război al orgolilor dintre medici. Un bebeluş fără nicio vină.

Vezi și

O fetiţă a murit după cinci ore de la naştere fără să i se ofere măcar o şansă la viaţă. România absurdă a prins un nou-născut într-un război al orgolilor dintre medici. Un bebeluş fără nicio vină. 

La Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca managerul a refuzat ca Sara Maria să fie operată de doctorul care i-a urmărit mamei sarcina. Deşi intervenţia chirurgicală era urgentă. Disperat, tatăl a alergat de la un medic la altul. La nici 200 de metri, un renumit doctor putea să-i ajute. Dar, pentru manager, a contat mai mult birocraţia decât viaţa.

Tatăl fetiței se lupta singur să distrugă bariera birocraţiei. Să-l convingă pe manager că îşi asumă el TOATĂ răspunderea, ca fetiţa lui să fie operată de chirurgul Constantin Ciuce, chiar dacă nu are şi specialitatea pediatrie. E renumit pentru vieţile salvate. Iar Sara nu avea timp de aşteptat.

Cererea a fost făcută cu două zile înainte de naşterea copilului. Degeaba. Pentru că în ziua în care Sara Maria ar fi trebuit să fie urgenţă maximă, era trimis el, părintele, să bată la uşile medicilor, să găsească soluţii. A înregistrat convorbirea purtată cu managerul.

Până la urmă au decis ca Sara să intre în operaţie la clinica de Chirurgie Pediatrică. Aflată vizavi de locul unde fetiţa s-a născut. Au chemat ambulanţa pentru transfer. Nu a venit prea repede.

Ea al doilea copil pe care îl pierd. Tânăra mamă a mai avut o sarcină, dar n-a apucat să se bucure de gemii pe care îi purta în pântec. Fiica lor abia născută a căzut victimă nevinovată în războiul vechi dintre medici.

Acum, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii a anunţat că luni va trimite corpul de control.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La doar 5 ore de la naştere, birocrația a ucis o fetiță