Antena Meniu Search
x

La mulţi ani, Alexandra! Mesaje şi felicitări cu ocazia Sf. Alexandru 2023

Sfântul Alexandru, considerat de către Biserică și protectorul omenirii, este sărbătorit în fiecare an pe data de 30 august. Iată, ce mesaje le poţi trimite celor dragi, care îşi sărbăoresc ziua numelui. 

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 16:40

Mesaje şi felicitări cu ocazia Sf. Alexandru 2023
Mesaje şi felicitări cu ocazia Sf. Alexandru 2023 - crestinortodox.ro

Sfântul Alexandru a fost unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și un apărător neînfricat al credinței creștine.

Despre viaţa Sfântului Alexandru

Sfântul Alexandru a fost episcop în Constantinopol în timpul împăratului Constantin cel Mare (313-337). Cunoscut ca unul dintre cei mai iluștri ierarhi ai Bisericii, el a întruchipat curajul și devotamentul în apărarea credinței creștine.

Sfântul Alexandru a trăit în secolul al IV-lea și a fost un mucenic al Arhiepiscopului Mitrofan din Bizantin. El a fost un luptător dedicat împotriva ereziei lui Arie, care nega natura divină a Fiului lui Dumnezeu.

Pe acelaşi subiect

A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un apărător al dreptei credinţe. La acest sinod l-a combătut pe Arie, unul din preoţii săi slujitori, care începuse să predice o învăţătură neconformă cu tradiţia şi credinţa Bisericii.

La început Alexandru a încercat să rezolve noua tensiune în mod paşnic. Arie şi adepţii săi refuză orice conciliere, motiv pentru care este chemat în faţa unui sinod local (321). Aici Arie va susţine că Fiul nu este veşnic, ci a fost creat de Tatăl. Sinodul a pronunţat pe loc anatema. În sprijinul apărării ortodoxiei a fost chemat şi Osie, episcop de Cordova. Criza s-a accentuat, determinându-l pe împăratul Constantin cel Mare să convoace primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325), care îl excomunică pe Arie.

După moartea lui Mitrofan, proorocia îngerului s-a împlinit, iar Alexandru a devenit Patriarh al Constantinopolului. În timpul domniei sale, el a purtat o luptă dificilă împotriva adepților ereziei ariene și a filosofilor.

Sfântul Alexandru, episcopul din Constantinopol, nu trebuie confundat cu Sfântul Alexandru Svirski, cinstit tot pe 30 august.

Rugăciune către Sfântul Alexandru

Noi, turma ta, prin vitejia ta, ierarhe, izbăvindu-ne de mărirea idolească a celor necredincioşi, mulţumim ţie şi cântăm cântare pentru biruinţă. Celui ce a doborât pe Arie şi, cu totul, a legat limba filosofului, grăim: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Alexandre!

Ce mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc ziua onomastică pe 30 august

Chiar dacă foarte mulți români își serbează onomastica în această zi, praznicul sfântului Alexandru este trecut în calendar cu cruce neagră.

„De toţi ai fost tu azi numit, în lăcaş Sfânt chiar pomenit! Mă alipesc gingaş şi eu, dorindu-ţi bine mereu. Numele ce-l porţi de Sfânt, poartă-l cu mândrie multă! Să-ţi dea putere şi tărie, ani sănătoşi şi bucurie! Un înger păzitor îţi doresc eu ţie! La mulţi ani, Alexandra!

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale, să răsară mereu câte o rază de soare care să îți aducă fericire şi bucurie! Să ai parte de multa sănătate, să ai sufletul curat şi toate dorințele să şi se împlinească!

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale, să răsară mereu câte-o rază de soare care să îți aducă fericire şi bucurie! Să ai parte de multă sănătate, să ai sufletul curat şi toate dorințele să ţi se împlinească! La mulți ani!”

„De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorințele! La mulți ani, Alex!”

Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădina plină cu flori.

Îți urez „La mulți ani”, pentru că porți acest nume, şi fie ca Sfântul Alexandru, al cărui nume îl porți, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îți dăruiască fericirea dorită şi liniștea interioară.

La mulți ani, Alexandru/Alexandra. În viață să te împiedici de un bolovan de noroc, să calci într-o baltă de fericire, să te stropești din cap până în picioare cu iubire și să fii sănătoasă!

Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulţi ani!

Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu să fii iubit(ă) și să ai parte de tot ce îţi doreşți. La mulţi ani!

La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin și Elena”! Să ai parte de bucurii şi împliniri!

Sfântul căruia îi purtați numele să va ocrotească în fiecare zi, să va aducă liniște și pace și să nu lase că speranța să se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulți ani cu împliniri și momente frumoase în viitor!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri sociale » La mulţi ani, Alexandra! Mesaje şi felicitări cu ocazia Sf. Alexandru 2023