Antena Meniu Search
x

La multi ani, George si Georgiana. 900.000 de români își serbează onomastica

La multi ani, George. La multi ani, Georgiana. Peste 900.000 de romani își serbează onomastica cu ocazia Sfântului Gheorghe.

La multi ani, George. La multi ani, Georgiana. Peste 900.000 de romani își serbează onomastica cu ocazia Sfântului Gheorghe.

În fiecare an, pe 23 aprilie, creştinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

Peste 900.000 de români, care poartă numele de George sau Georgiana şi alte nume derivate îşi serbează ziua numelui în această dată.

Potrivit partriarhia.ro, Sfântul Gheorghe a urmat o carieră militară și a ajuns comandant în armata împăratului Dioclețian.

În anul 303, atunci când împăratul a început persecuțiile împotriva creștinilor, Sfantul Gheorghe a mărturisit chiar înaintea lui Dioclețian credința în Hristos.

După ce a fost supus la numeroase chinuri, a fost condamnat la moarte prin decapitare în anul 303, în ziua de 23 aprilie.

La multi ani de Sfantul Gheorghe 2018

La multi ani, George si Georgiana. Mesaje de Sfantul Gheorghe

'Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La multi ani, de Sfântul Gheorghe!'.

'Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros La multi ani, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi'.

'La multi ani şi fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!'.

'Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie'.

'Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La multi ani, Gheorghe!'.

'Îţi urez La multi ani pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Gheorghe, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară'.

La multi ani, George si Georgiana. Semnificatia numelor

Foarte popular în onomastica românească, prenumele George sau Gheorghe este de origine greacă, avându-și etimologia în cuvântul 'georgos'.

Astfel, prenumele George are semnificația de 'țăran, fermier, lucrător al pământului'.

George este un prenume mult mai des întâlnit decât Gheorghe, care este răspândit mai mult în zona rurală.

Cei care poartă numele de George au o fire imprevizibilă, sunt persoane restrase, dar rămân foarte atente.

Atenția la detalii și sensibilitatea îi fac să trăiască profund fiecare emoție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La multi ani, George si Georgiana. 900.000 de români își serbează onomastica