Antena Meniu Search
x

La mulţi ani, Oltenia! Data de 21 martie este în mod oficial ZIUA OLTENILOR

Camera Deputaţilor a decis că regiunea istorică merită un loc al ei şi în calendarul sărbătorilor legale. Motivul este legat de faptul că de acolo a pornit revoluţia condusă de Tudor Vladimirescu, ce a marcat începutul procesului de renaştere a ţării. Vestea a ajuns rapid şi la olteni, care şi-au făcut deja planuri de petrecere.

Vezi și

Camera Deputaţilor a decis că regiunea istorică merită un loc al ei şi în calendarul sărbătorilor legale. Motivul este legat de faptul că de acolo a pornit revoluţia condusă de Tudor Vladimirescu, ce a marcat începutul procesului de renaştere a ţării. Vestea a ajuns rapid şi la olteni, care şi-au făcut deja planuri de petrecere.

Pe câmp, la soare, doi olteni s-au oprit din muncă, să sărbătorească. Poate că vorbesc repede şi mult, dar şi când se apucă de cântat, cu greu se mai opresc.

Sunt glumeţi, plini de viaţă, pătimaşi, dar şi repezi la mânie. Le place prazul, dar mai ales, le place veselia. S-a văzut asta peste tot în comuna Leu. Când au auzit că vor avea o zi a lor, până şi bătrânii s-au înseninat la gândul că vor fi petreceri la ei în comună.

Dar la petreceri, s-au gândit ele, nu vor putea veni decât oltenii. Şi dezbaterile pentru adoptarea acestei legi au fost în purul spirit românesc.

A fost taxată şi gafa făcută de iniţatorii legii care au susţinut în proiect că Oltenia este o regiune din nord-vestul României.

Proiectul de lege a primit 213 de voturi "pentru", 30 "împotrivă" şi 25 de abţineri. Aşa că, în fiecare an, oltenii vor avea ziua lor. Data nu a fost aleasă întâmplător.

Propunerea acestei sărbători a apărut în urmă cu un an. A fost depusă la Senat, iar forul decizional a fost Camera Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La mulţi ani, Oltenia! Data de 21 martie este în mod oficial ZIUA OLTENILOR