Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video La nici 4 ani, Nicholas are nevoie de un transplant de ficat. Mama lui cere, în lacrimi, sprijin: "Visul meu este să-l pot salva din brațele morții"

O notă bună luată în viață nu înseamnă, obligatoriu, și ceva special. De-a lungul timpului, am văzut împreună multe povești despre copii care, la naștere, au luat 9 sau 10 și apoi au avut nevoie de generozitate pentru a se vindeca. Un astfel de copil este și Nicholas, un puști de nici patru ani care, deși a primit nota 9 când a venit pe lume, acum trebuie să facă transplat de ficat. Dar pentru asta, puștiul are nevoie de un sprijin financiar cât mai mare. Îl putem susține donând în fondul de solidaritate al Campaniei medicale Vreau să ajut, printr-un SMS de 2 Euro la numărul 8848. 

de Redactia Observator

la 03.08.2024 , 13:44

"Visul meu este să pot găsi oameni cu suflet care vor să-l ajute, să-l pot salva din brațele morții!", a declarat Maria Belbiţoiu, mama lui Nicholas.

Dacă te uiți la Nicholas, năzdrăvan și foarte curios, nu poți vedea boală. Dar ea este acolo, în interiorul micul trup de băiat. A primit notă bună și a stat în maternitate puțin. "În aceste șapte zile, copilul trebuia să fie băgat la lampă pentru icter. Nu s-a întâmplat acest lucru", spune Maria Belbiţoiu, mama lui Nicholas.

Și a fost trimis acasă dar, după sărbători, a început iureșul medical. "M-am dus să fie luat în evidență de medicul de familie. Văzându-l portocaliu, ne-a trimis în urgență. Mi-au spus că trebuie să mă duc cu el la București, la Marie Curie. Dacă mai stau mult cu el acasă, moare", povesteşte Maria Belbiţoiu, mama lui Nicholas.

Vezi și

Cum se manifestă boala lui Nicholas

La Marie Curie, lui Nicholas i s-a făcut operația Kassai pentru atrezie de căi biliare. În această boală, căile biliare sunt blocate și bila nu poate părăsi ficatul. Acesta se deteriorează rapid atrăgând și îmbolnăvirea altor organe interne. La nici șase luni de la operație, Nicholas a ajuns la urgență, în Craiova, cu hemoragie digestivă superioară și varice esofagiene grad doi.

Copilul a fost trimis de urgență cu elicopterul la Cluj-Napoca. Cu o incidenți de un caz la 18 mii de nașteri, atrezia de căi biliare duce, în proporție de 80-85 la sută din cazuri, la transplant hepatic. Nicholas este în acest procent și are nevoie de ficat nou. "Mulțumesc lui Dumnezeu că eu pot fi donator! La București ni s-a spus că transplantul nu se poate face în România pentru că Nicholas nu are niște vase de sânge și trebuie făcut în Italia, la Spitalul ISMETT", spune Maria Belbiţoiu, mama lui Nicholas.

Puștiul și mama au nevoie de bani

Puștiul și mama au nevoie de bani pentru toare cheltuielile pre si post chirurgicale. Un copil cu transplant de ficat trebuie să stea în apropierea medicilor care l-au operat între șase și opt luni pentru verificări și tratamente. "Vreau să crească mare, să fie sănătos și eventual poate să fie un șofer de tir peste câțiva ani", spune Maria Belbiţoiu, mama lui Nicholas.

Puteți ajuta donând 2 Euro printr-un SMS la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut din care va fi ajutat si Nicholas.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri sociale » La nici 4 ani, Nicholas are nevoie de un transplant de ficat. Mama lui cere, în lacrimi, sprijin: "Visul meu este să-l pot salva din brațele morții"