Antena Meniu Search
x

La tarabele de pe DN 1 e ca la supermarket!

Legume şi fructe din toată Europa. Doar reclama este românească la tarabele de pe DN 1.

Vezi și

Legume şi fructe din toată Europa. Doar reclama este românească la tarabele de pe DN 1. Deşi au certificat de producător pentru unul sau două produse locale, comercianţii vând cu nonşalanţă roşii din Bulgaria, pepeni din Turcia şi cireşe din Grecia.

Nu îi sperie nici amenzile date de autorităţi pentru că profiturile justifică orice risc. Urmăriţi un material realizat cu camera ascunsă. O adevărată afacere. Un producător de cireşe cu acte în regulă vinde pepeni din Turcia şi caise din Grecia. Şoferii care nu întreabă sunt lăsaţi să creadă că marfa este autohtonă.

De poftă, soferii trag pe dreapta şi îşi fac plinul cu fructe cu toate că preţul e mai mare decât în piaţă. Chiar dacă au sau nu atestat de producător, vânzătorii primesc amenzi pentru că vând marfuri alimentare pe marginea drumului. Sancţiunile ajung la câteva sute de lei.

Şi cu amenzile luate, profitul merită riscul. Vânzătorii ambulanţi obţin certificatele de producător chiar de la primărie. Nimeni nu verifică, însă, ce vând şi dacă e marfă românească. La rândul lor, producătorii serioşi spun că practica vânzării la drumul mare nu face decât să îi lovească pe fermierii cinstiţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » La tarabele de pe DN 1 e ca la supermarket!