Cum arată laboratorul special pentru coronavirus de la Institutul Matei Balş
Toată ziua, medicii de la Institutul Matei Balş au fost în alertă. În Bucureşti, au ajuns probe de la mai mulţi pacienţi din ţară. Cazul unei tinere din Buzău este urmărit cu atenţie. Fata s-a întors de curând din Italia.
Toată ziua, medicii de la Institutul Matei Balş au fost în alertă. În Bucureşti au ajuns probe de la mai mulţi pacienţi din ţară. Cazul unei tinere din Buzău este urmărit cu atenţie. Fata s-a întors de curând din Italia.
Sigilate în două recipiente speciale. Aşa pleacă exudatele nazale şi faringiene recoltate de la pacienţii din ţară, suspecţi că sunt infectaţi cu noul coronavirus.
Multe ajung în laboratorul de genetică moleculară al Instititului Matei Balş din Capitală, unde se lucrează probele. Acestea se predau printr-un geam special. Apoi, ajung într-o hotă în care nu pătrunde niciun microorganism şi din care nu iese agentul patogen. În acest spaţiu e neutralizat virusul.
Următorul pas presupune izolarea materialului genetic. După ce acesta e extras, un alt aparat îl analizează. Trei ore durează până când cercetătorii află rezultatul testelor.
- Este "mai probabil" ca pandemia de Covid să fie rezultatul unui incident în laborator, susţine CIA
- Ce pedeapsă au primit românii care în 2022 au creat un laborator de cocaină în Munţii Apuseni. Alţi 3 străini...
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
Laboratorul e într-o unitate cu nivel de biosecuritate 4
Clădirea a fost construită în 2016, după Ebola, a costat 49 de milioane de lei iar banii au venit de la Uniunea Europeană. Tot aici vor fi izolaţi şi pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus.
Tot aerul care intră în acest laborator este filtrat şi decontaminat. Podeaua este antistatică iar mobilierul nu poate fi distrus nici de acidul sulfuric. 35 de probe au fost analizate numai ieri în laboratorul de genetică moleculară de la Balş. Aici ajung şi români speriaţii de virusul fără leac. Duminică au venit 15, luni - 105.
Medicii spun că cei care au simptome trebuie să rămână acasă şi să sune la 112.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰