Antena Meniu Search
x

Lacrimi și flori pentru eroinele decedate în lacul Siutghiol

Toată noaptea au băutut clopotele pentru Laura şi Gabriela, medicul şi asistenta decedate în tragedia aviatică de pe lacul Siutghiol. Sicriul cu trupul asistentei de 38 de ani a fost depus la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa

Vezi și

Toată noaptea au băutut clopotele pentru Laura şi Gabriela, medicul şi asistenta decedate în tragedia aviatică de pe lacul Siutghiol. Sicriul cu trupul asistentei de 38 de ani a fost depus la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa

În ultima noapte alături de cei dragi, Gabriela Harton e înconjurată de buchete şi coroane mari de flori. Pe scriu e sprijinit un tabou cu chipul ei. Pentru sufletul asistentei se roagă zeci de oameni, chiar şi necunoscuţi.

Pentru mulţi medici, s-a încheiat a doua zi de lucru în care nu şi-au salutat colega. În drumul spre casă, câţiva au trecut pe la biserică, să o mai vadă o dată pe Gabriela.

Asistena avea 38 de ani. Se logodise de curând şi, în ziua accidentului, aflase că e însărcinată. I-a scris asta logodnicului ei Cristian, într-un mesaj, pe telefon.

A urcat în elicopterul SMURD pentru o misiune de salvare. Împreună cu medicul echipajului, i-a stat alături unei paciente cu probleme pulmonare pe care a transportat-o de la Tulcea, la Constanţa.

Gabriela a fost scoasă ultima din apa rece a lacului. La 12 ore de la accident.

Cristian ştie ce înseamnă să fii la limita dintre viaţă şi moarte. Este comandant de navă şi, în urmă cu şapte ani, a fost salvat după ce vasul lui a naufragiat. Vindecase, la rândul lui, suferinţele Gabrielei. Tânăra asistentă şi-a pierdut mama, apoi soţul. Iar dragostea pentru zbor i-a frânt viaţa.

O altă poveste tragică a lăsat în urmă medicul Laura Vizireanu. Prietenii şi rudele au aşteptat-o, aseară, în faţa Catedralei Naşterea Domnului, din Brăila.

Mama Laurei a rezistat cu greu momentului în care un convoi de medici şi pompieri au ajuns cu trupul neînsufleţit la biserică. Bărbaţii au cărat sicriul pe umeri, iar colegele medicilui au venit cu flori şi lumânări.

Laura Vizireanu a fost prima victimă scoasă din apă. La mai bine de o jumătate de oră după accident. Medicul de 39 de ani avea puls. Laura a fost resuscitată timp de 45 de minute, dar a murit câteva ore mai târziu la spital.

Iar dragostea pentru zbor i-a frânt viaţa. Laura va fi înmormântată la Brăila, iar Gabriela la Năvodari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Lacrimi și flori pentru eroinele decedate în lacul Siutghiol