Antena Meniu Search
x
LIVE

Lecţie oferită de salvamarul care a salvat doi turişti la Jupiter

Este alertă în sudul litoralului. Pe steag roşu, un salvamar a reuşit în ultima clipă să aducă la mal doi turişti captivi în curenţi puternici. Operaţiunea dramatică a fost filmată pe plaja din staţiunea Jupiter. Eroul celor doi tineri spune însă că ceilalţi turişti n-au învăţat nimic.

De Redactia Observator la 18.07.2019, 20:14
Vezi și

Este alertă în sudul litoralului. Pe steag roşu, un salvamar a reuşit în ultima clipă să aducă la mal doi turişti captivi în curenţi puternici. Operaţiunea dramatică a fost filmată pe plaja din staţiunea Jupiter. Eroul celor doi tineri spune însă că ceilalţi turişti n-au învăţat nimic. La câteva minute, alţii s-au întors în apă.

În marea agitată, doi tineri de 30, respectiv 35 de ani se îndepărtează pericolos de mal. Au intrat în valurile înalte şi de doi metri cu o saltea, deşi în tot sudul litoralului este steagul roşu arborat, care interzice scăldatul turiştilor. Un salvamar îi vede şi sare în ajutorul lor.

De pe mal, turiştii urmăresc scenele dramatice cu sufletul la gură. Misiunea este contracronometru. 

După minute bune, cei doi tineri sunt aduşi la mal, în aplauzele oamenilor de pe plaja din Jupiter.  

Eroul se numeşte Răzvan şi povesteste că nu i-a fost uşor să îi salveze pe cei doi tineri. 

Răzvan Viza, salvamar: Am văzut că le e greu să mai revină la mal. Cât am apucat să îmi dau geaca jos, curentul îi trăsese în spatele digului. A fost foarte solicitant pentru că şi valurile veneau peste noi, înotam şi împotriva curentului 

Mărturiseşte însă că nu a apucat să stea de vorbă cu ei, pentru că, odată aduşi la mal, tinerii au plecat.

Şi mulţi dintre cei care au privit scenele teribile nu au înţeles cât de mare a fost pericolul. În câteva minute, alţi oameni se aventurau în larg. 

Răzvan Viza, salvamar: Apa, dacă trece de un metru, deja este un pericol. Şi cei care ajung să conştientizeze, înţeleg asta abia în ultimul moment

Când marea este agitată pericolul pândeşte în orice clipă. Sunt zone unde se formează gropi adânci la mal, iar curenţii îi trag în jos chiar şi pe cei mai experimentaţi înotători. Mulţi ignoră însă avertismentele salvamarilor.  

Mihai Toader, salvamar: Dacă nu ascultă, până la urmă, chemăm jandarmii să îi scoată 

Aproximativ 90 de salvamari sunt prezenţi pe litoral. De mâine, se lansează oficial o aplicaţie prin intermediul căreia turiştii pot primi informaţii. Cu serviciul de localizare activat, vor ştii ce fel de steag este arborat în zona în care se află şi pot primi diferite alerte.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Lecţie oferită de salvamarul care a salvat doi turişti la Jupiter