Antena Meniu Search
x

CCR a declarat constituțională legea prin care ar trebui să se dubleze alocațiile copiilor

Alocaţii mai mari! Curtea Constituţională obligă Palatul Victoria să dubleze alocaţiile copiilor, de la 150 de lei la 300 de lei! Asta după ce Executivul atacase legea la Curte. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 15.07.2020, 23:08

Vezi și
  • Peste 3,66 milioane de beneficiari au primit alocația de stat pentru copii în luna mai.

De unde se va face rost de fonduri pentru această dublare este o întrebare la care Guvernul trebuie să găsească rapid un răspuns, în condițiile în care Guvernul spunea până acum că nu sunt bani nici pentru pensii.

Tocmai din această cauză, a lipsei de finanțare, Executivul a atacat legea dublării alocațiilor la Curtea Constituțională. Motivul? În proiectul de lege nu erau trecute sursele de finanțare.

Premierul Ludovic Orban a precizat că dublarea alocaţiilor este greu de susţinut financiar şi că va fi stabilit un grafic de creştere progresivă a acestora.

Mai întâi s-a încercat să se amâne dublarea alocațiilor prin Ordonanță de Urgență, însă Camera Deputaților a respins, la începutul lunii iunie, actul Guvernului.

Așa că, următorul pas a fost Curtea Constituțională a României. Doar că judecătorii au decis definitiv că de luna viitoare alocațiile trebuie dublate. De la 150 de lei, la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap. 

Dacă ne întoarcem la surse de finanțare - o rectificare bugetară poate redistribui banii necheltuiți de pe la alte ministere.

În luna mai, peste 3,66 milioane de beneficiari au primit alocația de stat pentru copii, în sumă medie de aproape 173 de lei, conform datelor oficiale ale Ministerului Muncii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » CCR a declarat constituțională legea prin care ar trebui să se dubleze alocațiile copiilor