Antena Meniu Search
x

Legea devine mai dură pentru şoferii care beau la volan şi mai blândă pentru cei aflaţi după gratii!

Cei care spuneau că beau de supărare, pentru că au fost implicaţi într-un accident rutier, nu vor scăpa de pedeapsă.

Vezi și

Cei care spuneau că beau de supărare, pentru că au fost implicaţi într-un accident rutier, nu vor scăpa de pedeapsă. Guvernul aduce modificări importate în legea penală.

Una dintre cele mai importante modificări prevăzute în proiectul de lege se referă la siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. 

5 ani de închisoare pentru şoferii care beau după accident 

Sunt introduse două noi infracţiuni : cei care consumă băuturi alcoolice şi după ce au provocat un accident rutier cu victime, înainte să se supună recoltării probelor biologice riscă închisoarea de la unu la cinci ani, chiar dacă la momentul incidentului nu erau băuţi.  

5 ani de închisoare pentru tractoarele conduse fără permis

Tractoarele agricole şi forestiere intră în categoria autoturismelor obişnuite aşa că cei depistaţi la volanul unui astefel de utilaj neînmatriculat sau fără să posede permis de conducere pot ajunge şi ei la închisoare. pedepaspa maxim prevăzută este tot de cinci ani. 

Veştile bune îi vizează tot pe cei lispiţi de libertate. Pentru ei,  Ministerul Justiţiei propune introducerea dreptului la camera intimă în arest preventiv.

În momentul de faţă, acest privilegiu se acordă doar condamnaţilor , nu  şi celor a căror vinovăţie nu a fost stabilită încă de judecători.

Desigur, introducerea acestei prevederi noi în lege va atrage după sine alte propleme : amenajare unor astfel de camere intime în locurile de reţinere şi arest preventiv în condiţiile în care România se confruntă de atâţia ani cu lipsa de spaţiu la arest  şi penitenciare, 

Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Legea devine mai dură pentru şoferii care beau la volan şi mai blândă pentru cei aflaţi după gratii!