Antena Meniu Search
x

Legea care schimbă Codul Rutier va fi votată săptămâna viitoare în Parlament

Se pregătesc schimbări la Codul Rutier. Cea mai mare dorinţă a şoferilor ar putea deveni realitate. Poliţiştii nu vor mai putea ieşi cu radarul în maşini-fantomă, ascunse în spatele tufişurilor.

Vezi și

Se pregătesc schimbări la Codul Rutier. Cea mai mare dorinţă a şoferilor ar putea deveni realitate. Poliţiştii nu vor mai putea ieşi cu radarul în maşini-fantomă, ascunse în spatele tufişurilor. Prezenţa radarului va trebui semnalizată prin indicatoare, dacă proiectul dezbătut în Parlament devine lege.

Maşinile cu radar ascunse în tufişuri sau în curbe ar putea deveni doar o amintire neplăcută.

O lege i-ar putea obliga pe poliţistii rutieri să scoată maşinile cu radar la vedere şi chiar să le inscripţioneze.

"Rolul nu este de a amenda cetăţenii, ci rolul de acum încolo este de a face prevenţie, de a fi vizibili, de a nu mai sta prin curbe, lanuri de porumb, după blocuri, ci să fie la vedere în mişcare previzualizat", spune iniţiatorul proiectului, Cătălin Rădulescu.

Pe acelaşi subiect

Maşinile cu radar ar putea fi semnalizate prin panouri sau indicatoare rutiere. Acestea vor fi amplasate, potrivit iniţiatorilor proiectului, cu doi kilometri înainte de locul în care se află radarul pe autostrăzi, drumuri naţionale, judeţene sau comunale şi în oraşe cu minimum 500 de m înainte.  

"Acest proiect de lege este aplicat în ţări din UE într-o formă similară, iar el a dus la reducerea numărului de victime rezultate din accidente rutiere", spune parlamentarul Florin Roman.

Şi pistolul cu radar ar putea fi folosit la o distanţă de maximum 10 metri de maşina poliţiei. Modificările nu sunt însă văzute cu ochi buni de toţi aleşii. 

"Practic se transformă în aveţi grijă că peste 500 de metri trebuie să mergeţi un pic încet, după care puteţi să o călcaţi la maxim din nou", spune deputatul Cătălin Drulă.

Proiectul a primit miercuri raport favorabil în comisiile Camerei Deputaţilor şi va intra la vot în următoare şedinţă de plen. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Legea care schimbă Codul Rutier va fi votată săptămâna viitoare în Parlament